• Onsdag reiser Vålerenga til Bergen for å møte Brann til kveldskamp. Se kampen fra klokken 20:00 på TVNorge og discovery+ - sikre deg tilgang her!
VALLE (Eurosport.no):
Vålerenga og Rosenborg satt igjen med ett poeng hver i åpningskampen på Valle søndag, i en kamp der VIF-spiller Aron Dønnum ble kåret til banens beste at selveste landslagssjef Ståle Solbakken.
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08
Solbakken, som kjenner godt til utviklingen til Dønnum – både fra HamKam og Vålerenga, var til stede på Initility Arena, før han hastet videre for å være gjest i Discoverys Fotballrunden.
På spørsmål om hvilke tanker Ståle Solbakken gjorde seg etter storkampen i Oslo, gikk han uoppfordret til verks og skrøt av Vålerengas høyrekant.
– For meg er Aron Dønnum banens beste i dag. Jeg synes han var kvikk, han driblet der ha skulle drible, slo flere fine veggpasninger og hadde større arbeidskapasitet enn det jeg har sett av han tidligere. Han var jeg veldig positivt overrasket over, sa Solbakken under søndagens Fotballrunden.
Se hele seksvensen med Ståle Solbakken her. Saken fortsetter under videoen.

Solbakken lot seg imponere av VIF-spiller: – Banens beste

– Jeg er god nok for landslaget

Aron Dønnum tar i mot skryten fra landslagssjefen på en sindig måte, og legger ikke skjul på at han er enig i Solbakkens betrakninger.
– Det er gøy å høre selvfølgelig. Han kan fotball, og vet hva han prater om. Kjenner han litt fra før fra HamKam-tiden, så det er gøy at han synes det, sier Dønnum til Discovery dagen før han og resten av laget setter seg på flyet vestover.
– Så er jeg jo enig i det han sier også. Jeg har forbedret de tingene han nevner, som forflytningsevne og arbeidskapasitet.
– Hva tenker du om egne muligheter for å få innpass i en landslagstropp?
– Det er selvfølgelig et mål for mange. Jeg mener jeg er god nok for det, så ærlig må jeg være, svarer en smilende Dønnum.
Se intervjuet med Aron Dønnum her. Saken fortsetter under videoen.

Enig med landslagssjefen: – Jeg har forbedret meg på flere punkter

Mål om landslagsplass

Dag-Eilev Fagermo satt igjen med litt blandede følelser etter kampen på Intility søndag. Treneren var fornøyd med prestasjonen, men misfornøyd med at det kongeblå hjemmelaget ikke maktet å score flere mål og vinne kampen.
Om Dønnum deler Fagermo Ståle Solbakkens lovord, og mener forbedringen til eidsvollingen i 2021 skyldes hard jobbing gjennom hele vinteren.
– Aron har vært veldig god hele vinter. Han har trent jevnt og tøft, og lagt ned en veldig profesjonell pre-season. I kampen mot Rosenborg var han kun marginer fra å sette ballen i mål, og det er vel det eneste vi kan ta han på etter den kampen. Det håper vi kommer på onsdag, sier Fagermo til Discovery.
– Dønnum fikk ros av landslagssjefen etter kampen, og mener selv han at han er god nok for det norske landslaget. Hva synes du?
– Det tenker jeg også. Han er nok en spiller Ståle følger tett, spesialt med det potensialet Aron har. Med den kantrollen landslaget har nå, blandet med Arons kompetanse, så tror jeg absolutt han kan melde seg på der, svarer VIF-treneren.
– Naturlig å tenke at det kan være et mål for Dønnum å bli tatt ut i en landslagstropp i 2021?
– Ja, det synes jeg absolutt. Vi har en landslagsledelse som følger Eliteserien tett, og som tok ut spillere fra denne ligaen sist, så det er veldig positivt.
Eliteserien
Fagermo åpner for spissbytte i Vålerenga i sommer
16/06/2022 PÅ 14:32
Eliteserien
Kribler i kroppene til LSK-duoen før derbyet: – Gleder meg som en liten unge
25/05/2022 PÅ 06:49