Populære sporter
All sport
Vis alt

Dominerte mot Celtic: – Viktig at jeg spiller som Elias

Vegard Kjøllmoen Steien

Publisert 27/02/2022 klokken 16:44 GMT+1

Bodø/Glimt sendte nok en gang sjokkbølger ut i Fotball-Europa med 5-1-smadringen av det skotske storlaget Celtic. På Aspmyra var det en 22-åring fra Veitvet i hovedrollen.

Elias Kristoffersen Hagen

Foto: Getty Images

Det ble benkesliting på Elias Kristoffersen Hagen i store deler av fjorårssesongen. I Eliteserien ble det bare seks kamper fra start og elleve innhopp, men denne sesongen kan lysluggen forvente seg langt mer spilletid.
Med Patrick Berg borte, er det 22-åringen fra Veitvet i Groruddalen som har fått oppgaven med å fylle de store skoene.
– Jeg tenker veldig lite på at det er en av de største i Bodø som har spilt der før meg. Jeg tenker egentlig bare på at jeg skal spille fotballen på min måte, sier Hagen til Discovery.
Indikasjoner på en større rolle har han fått allerede. Hagen spilte 90 minutter i begge kampene mot Celtic, og oppgaven i «Berg-rollen» løste midtbanespilleren med bravur.
Avisa Nordland belønnet ham med børskarakteren åtte etter kampen på Aspmyra, noe som var det høyeste sammen med kantspiller Ola Solbakken.
22-åringen fikk god tid til å studere sin tidligere lagkamerat før han skulle ta opp arven etter den nåværende Lens-spilleren.
– Jeg vet jo hvordan Patrick gjorde det og vet hva han var god på, og jeg har prøvd å ta med deler av hans spill inn i mitt for å forbedre det.
– Samtidig tar jeg med de tingene jeg er god på. Det er veldig viktig at jeg spiller som Elias og ikke som Patrick, fortsetter Hagen.

– Vil spille alt

Det var få som hevet øyenbrynene da den tidligere Glimt-juvelen forsvant tidligere i vinter. Ved anledningene da Berg ikke var tilgjengelig forrige sesong, var det 22 år gamle Hagen som steppet inn.
Blant annet fikk han muligheten til å vise seg fram på Stadio Olimpico i borteoppgjøret mot Roma.
– Var det sånn at du ventet på at Patrick Berg ville bli solgt?
– Det blir vel feil å si at jeg har ventet på det, men da det skjedde så tenkte jeg at det var vel fortjent, for han var på en måte for god for Eliteserien. Selvfølgelig tenkte jeg også at da er sjansen større for at jeg får spille, svarer 22-åringen.
Med en ledig plass i elleveren, er ambisjonene først og fremst å få mest mulig tillit av Kjetil Knutsen.
– Jeg vil spille alt. Jeg vil spille så mye som mulig og forhåpentligvis utvikle meg fra kamp til kamp og trening til trening også.
Artikkelen fortsetter under videoen:
picture

Bodø/Glimt-spesial: De historiske dagene da Roma fikk bank

– Mer i vente

Bodø/Glimt var overlegne i dobbeltoppgjøret mot Celtic. Der de gulkledde fortsatt er i oppkjøringsfasen til årets sesong, har det skotske storlaget spilt 27 seriekamper så langt. Det viste seg derimot ikke å bli en ulempe for Bodø-laget.
– Det er ting vi ikke får gjort så mye med, så vi prøvde å ikke legge så mye fokus på det. Men alle visste at det var sånn, så det lå i bakhodet at de burde ha et bedre utgangspunkt. De burde vært i bedre fysisk tilstand enn oss, sier Hagen.
Selv om det fysiske grunnlaget talte imot Bodø/Glimt, var han aldri i tvil om at de kunne matche skottene.
– Jeg ble på en måte ikke overrasket, for man så klar utvikling fra den første treningsuka til uka før Celtic-kampen. Men det handler å få ut sitt beste på dagen det gjelder.
– Det var et usikkerhetsmoment om vi skulle klare å ta ut vårt beste, men så visste vi at om vi klarte det, så kom vi til å bite bra fra oss, legger Glimts midtbanespiller til.
10.- og 17. mars dundrer Europa-toget videre på ny. Bodø/Glimt skal møte AZ Alkmaar. Med to tellende kamper i beina, håper Hagen at Glimt-laget vil stille enda sterkere når den nederlandske klubben står for tur.
– Når vi snart har kommet til mars og føler at vi fortsatt har mer å gå på, men likevel har slått ut Celtic 5-1 sammenlagt, så føler vi at det har gått ganske bra. Det betyr forhåpentligvis at vi har mer i vente. Det gjelder for min egen del også.

Tror flere lag kan blande seg i toppen

Etter Conference League-oppgjøret mot AZ Alkmaar, er det en halv måned til serien sparkes i gang. I jakten på Glimt sitt tredje strake ligatrofé, forventer Hagen at flere lag har et håp om å dytte de regjerende seriemesterne ned fra tronen.
– Jeg vil tenke at det blir jevnere mellom flere lag. Denne sesongen tror jeg det kan bli som mellom oss og Molde i fjor, bare med enda flere lag. Sånn sett blir det mer spenning og mer interessant å følge, men det kan vi aldri vite. Vi tenker på å bli bedre, og så får vi se hvordan det går til slutt.
– Er det noen lag du forventer at vil blande seg i toppen?
– Jeg skal være ærlig å si at jeg ikke har tenkt på det i det hele tatt, men hvis jeg skal tenke på det nå så vil jeg tippe Molde. De forventer man alltid der oppe. Jeg vil tippe at Rosenborg i alle fall har ambisjoner om å gjøre det bedre enn de har gjort de siste årene. Viking og Lillestrøm er lag som absolutt kan kjempe i toppen også.
Dersom kampen om Eliteserie-trofeet viser seg å bli tøffere, er det bare positivt for alle involverte, ifølge Hagen.
– Når ligaen vår blir bedre, blir det en god spiral. Ligaen blir bedre, spillerne blir bedre og det blir mer attraktivt å komme hit.
Sett denne?
picture

Den russiske stjernen med markering mot invasjonen av Ukraina

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame