MJØNDALEN (Discovery):
For topp 10 skal være et uttalt mål i Mjøndalen denne sesongen. Selv om klubben fra den lille bygda nord i Drammen kommune fortsatt har det laveste budsjettet i Eliteserien, gleder Vegard Hansen seg over en rekke scoringer i treningskampene. Sandefjord ble nedsablet 4-0 og Grorud tapte hele 5-2 for Mjøndalen i de to første treningskampene.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
I GÅR PÅ 07:33
– Det er særlig to ting. Det er større og bedre løpskraft. Vi løper mer fordi vi har spillere som har gått ned i vekt. Også er det den spillestilen vi la om til etter at vi tapte 13 kamper av 15 mulige en periode på sommeren i fjor.
– Veldig mange av de samme spillerne er her i år. Men de er i bedre form. Og relasjonene mellom dem sitter mye bedre, sier han til Discovery på Consto Arena etter trening.
Og ja, de tapte 1-4 for Fredrikstad nylig. Men den kampen omtaler sjefen som en gjennomkjøring for de spillerne som ikke hadde fått like mange minutter tidligere. Men det er ikke bare vektreduksjon hos Mjøndalens tyngste som har vært essensielt.
Se Hansen fortelle om kiloene som har rast av her:

Storfornøyd trener: – Flere spillere har gått ned 4-6 kg

– Relasjonsmessig mye bedre

For det skjedde noe med bruntrøyene da de traff bunnen av bunnen på sensommeren i fjor. Det så bekmørkt ut helt fram til hele klubben satte seg ned og ble enige om en helt ny vei videre, rent taktisk.
– Det har blitt veldig tydelige relasjoner etter at vi jobbet med dette gjennom vinteren, noe som for eksempel sees ved veldig gode kombinasjoner mellom back, indreløper og kant. Relasjonsmessig er vi mye bedre enn i fjor, mener han.
– Nå er det strengere rammer og rutiner for hvordan vi skal spille kontra tidligere. Det tror jeg gir en trygghet hos spillerne. Så har vi gode spillere som vi får det beste ut av. Benjamin Stokke har vi fått veldig mye ut av i oppspillsfasen, selv om han ikke har scoret ennå selv.
Og Mjøndalen er nok dønn avhengige av at det skal fungere også i år. Hvis ikke lusker nedrykksspøkelset over Consto Arena nok en gang.
– Vi justerte alt dette akkurat tidsnok i fjor til å holde plassen. Vi kan ikke gå en sesong til med 13 tap av 15 mulige, da går det rett ned. Vi var heldige i fjor, innser han.
Sett denne?

Offensiv Fagermo: – De vil mye heller spille for Vålerenga enn Stabæk

Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
I GÅR PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38