Populære sporter
All sport
Vis alt

Disse fem kan erstatte Rekdal i HamKam

Joacim Jonsson

Oppdatert 20/12/2021 klokken 21:14 GMT+1

HamKam må på trenerjakt etter at Kjetil Rekdal og assistent Geir Frigård forsvant til Trondheim. Her er fem kandidater som klubben bør vurdere.

Lars Bohinen

Foto: NTB

  • Følg Eliteserien og OBOS-ligaen i 2022 på discovery+
Etter suksessen med HamKam snappet RBK opp Kjetil Rekdal og assistent Geir Frigård. Det betyr at HamKam må på trenerjakt og den er særdeles viktig for det nyopprykkede laget. Sist sportssjef Espen Olsen skulle ut på trenerjakt, falt valget på Gaute Helstrup, noe som ikke ble full klaff.
Denne gangen må Olsen treffe og han bør helst hente en type som kan bygge videre på Rekdals byggverk. Jonas Enkerud, Kristian Eriksen med flere er spillere som er som best i et kollektiv som jobber for hverandre og nødvendigvis ikke med en trener som skal spille tiki-taka-fotball.
Jeg mener disse trenerne bør være aktuelle til HamKam-jobben:
picture

Jørgen Isnes.

Foto: NTB

Jørgen Isnes

Kåffa-treneren seiler opp som en liten favoritt til jobben, og han har gjort suksess denne sesongen. Isnes har også forandret sin trenerstil. Fra å ha vært veldig spillende, har han blitt mye mer pragmatisk og mer kynisk når det kreves. Isnes har vist et bredere repertoar som trener. Hans nye holdning kan passe Kamma godt. Jeg tror også dette kan være et fint steg for ham. Han har spilt med tre bak store deler av sesongen, i likhet med Rekdals HamKam.
picture

Lars Bohinen

Foto: NTB

Lars Bohinen

Den tidligere kollegaen til Rekdal har hatt meget gode resultater med Sarpsborg i høst og har styrket sine aksjer på trenermarkedet. Stallen er bygd for 3-4-3/3-5-2, noe som passer Bohinen som hånd i hanske.
picture

Marcus Lantz side om side med tidligere Viking-trener Ian Burchnall.

Foto: Getty Images

Markus Lantz

Den tidligere svenske landslagsspilleren har trent Örebro i høst. Han gjorde suksess i Mjällby med en ekstremt kynisk tilnærming. Spiller 3-5-2 og er kjent for å være knallhard.
picture

Raufoss-trener Christian Johnsen.

Foto: NTB

Christian Johnsen

Raufoss-treneren er kjent for sin tøffe stil og trener lagene ekstremt hardt. Har i en årrekke levert med Raufoss og klart å sette sammen lag på kort tid. Kanskje sitter det langt inne å hente en trener fra rivalen, men Johnsen har en del egenskaper som hadde passet godt inn i dagens Kamma-tropp. Johnsen har imidlertid sjelden eller aldri trebackslinje.
picture

Luis Pimenta

Foto: NTB

Luis Pimenta

Portugiseren hadde suksess med en annen erkerival, Kongsvinger. De siste sesongene har han imponert med yngre landslag. Han er kanskje litt mer spillende, men Pimenta er en kynisk pragmatiker som gjør det aller meste for å vinne fotballkamper. Vant til å stille veldig tøffe krav til omgivelsene.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame