LERKENDAL (Discovery):
Dino Islamovic hadde en meget frisk oppkjøring for Rosenborg, der han var mye involvert og noterte seg for flere nettkjenninger. Så stod han over den siste treningskampen mot Ranheim, visstnok av belastningshensyn, men det viste seg i ettertid at lyskeplagene hans var mer problematiske enn som så.
Eliteserien
Jaktes av Eliteserie-klubber etter nedrykket: – Vil spille på et høyere nivå
18 TIMER SIDEN

Hareide lukket treningen

Først ble deltakelsen mot Vålerenga i etterkant omtalt som «gambling», før svensk-montenegrineren måtte ut til pause mot Viking sist torsdag. Deretter stod han over oppgjøret mot Bodø/Glimt.
Etter trening onsdag, der han deltok på hele økta som var delvis lukket for pressen av kampforberedende årsaker, forteller spissen Discovery hva som har plaget ham.
– Jeg har kunnet spille med dem (smertene, red.anm), men samtidig har det vært sekvenser som jeg ikke har kunnet gå 100 prosent i. Visse saker som behøves fra en spiss, som for eksempel å skyte. Jeg har ikke kunnet skyte ordentlig, det er det jeg kjenner på nå, forklarer Islamovic.
At han kom seg gjennom hele treningen, er positivt for å kunne bidra mot Brann, men 27-åringen vil avvente hvordan kroppen reagerer torsdag morgen.
– Vi får se etter treninga, vi snakker sammen og tar en vurdering i morgen. Men det kjennes bra at jeg var med på hele treningen, det er min første denne uka, sier Islamovic.
– Han har en slitasje i lysken, så vi venter til torsdag med å ta en endelig bestemmelse, bekrefter RBK-sjef Åge Hareide.
Saken fortsetter under videoen.

– Tror det var godt for begge at vi skilte lag

Molins nærmer seg formen

Dersom fjorårets Rosenborg-toppscorer ikke skulle bli klar, er det flere alternativer å velge for Åge Hareide. Guillermo Molins ga seg etter første omgang på Aspmyra, men sier selv at formen er i anmarsj.
– Fotballformen kjennes veldig bra ut, men kampformen må jeg jobbe med. Men det syns jeg egentlig ikke er så rart, sier svensken til Discovery onsdag.
– Var det slik at du helst ikke ville starte mot Glimt?
– Nei, man vil jo alltid spille fra start, men man må tenke på hva som er best for kroppen sin også. Jeg har ikke spilt siden november, men nå har jeg 45 pluss 45 på fire dager.
– Hva kan du klare mot Brann?
– Det får vi se, jeg vet ikke. Vi tar det fra dag til dag, men jeg begynner å kjenne meg ledigere i kroppen og med bedre rytme, så det lover bra.
– Han klarer nok mer og mer etter hvert som han kommer inn i det, får trent og spilt kamper. Så det blir bedre og bedre, det, konstaterer Hareide.

– Tre svensker og «løven»

I tillegg fikk Stefano Vecchia prøve seg et kvarters tid som spiss mot bodøværingene, men det er etter alle solemerker av forbigående karakter.
– Vi er tre svenske spisser og «løven» (Ole Sæter, red.anm), Vecchia er venstrekant, mener Islamovic.
Den siste svensken er Rasmus Wiedesheim-Paul. 22-åringen scoret sitt første mål for RBK i innhoppet mot de regjerende seriemesterne. Utligningsmålet gjorde godt for unggutten som har fått en trang start på Rosenborg-karrieren.
– Å få det første målet kjennes veldig skjønt. Nå vet jeg at jeg gjorde mål borte mot Glimt og kan fortsette i samme spor. Det gjelder bare å trene og ta sjansene når jeg får dem, men jeg vil så klart spille så mye som mulig, sier han til Discovery.
– Handler det om å gripe muligheten når du får den?
– Sånn er det alltid i fotballen, du er «upp til bevis» når du først får sjansen. Jeg satte den ene sjansen, forhåpentlig får jeg flere som jeg kan forvalte.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Rosenborg reddet poeng mot Bodø/Glimt

Har ikke klaget til Hareide

– Men er du så misfornøyd med spilletiden at du har banket på døra til Hareide?
– Nei, nei. Jeg forsøker bare å vise at jeg kan bidra. Det er vanskelig å noensinne være fornøyd, det er alltid noe å strekke seg etter.
For Hareide er det utelukkende et gode å ha flere alternativer å spille på.
– Vi har flere tilgjengelige og det er bare godt det, og de har mål i seg alle sammen. For meg handler det om å få brukt dem i løpet av 90 minutter. Enten du starter eller kommer inn, er du en viktig faktor, å ha folk på benken som kan avgjøre. Det gjorde Rasmus sist og det var en veldig fin scoring, sier trenerveteranen.
Eliteserien
Terminlisten for 2023 er klar – knalltøff åpning for RBK
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Eliteserie-treneren forlenger kontrakten: – Takker for tilliten
I GÅR KLOKKEN 13:08