Odd-spillerne John (21) og Joshua Kitolano (19) ser fram til å endelig møte storebror Eric (23) i kamp.
– Tre Kitolano på banen samtidig.. Det blir selvfølgelig stort. Det er utrolig gøy at vi har klart det. Selv om vi har mye å jobbe med fortsatt så har vi alle tre kommet opp på høyeste nivå i Norge. Vi har hjulpet hverandre hele veien og det vil vi fortsette med, sier Odd-back John til Discovery før kampen.
Eliteserien
Uavgjort mellom far og sønn Espejord: – Drar herfra i fred og fordragelighet
I GÅR PÅ 17:26
Bare ikke akkurat på torsdag mellom 18.00 og 20.00.
– Eric skal ikke slippe billig unna selv om han er broren vår. Det blir en kul kamp som jeg ser veldig fram til, sier John.

Kamp om skryterettigheter

Den kommende duellen har selvsagt blitt et tema blant brødrene i forkant av oppgjøret.
– Eric sier alltid at han er raskere enn meg. Vi har kranglet om det ganske lenge. Så jeg kan ikke la han komme forbi meg. Vi får se hvem som løper fra hvem, men jeg tror nok jeg vinner den, sier John, som aldri har spilt kamp mot storebroren tidligere.
Les også: Odd politianmelder rasistiske meldinger
Han og Tromsø-broren kan nå få svaret på hvem som er raskest, og hvem som har skryterettighetene i familiesamlinger i lang tid framover.
– Vi må vinne denne kampen, ellers får vi nok høre det lenge, sier John.
– Det er en fordel at jeg har Joshua på laget. Vi er jo to mot én, så vi skal nok ta den duellen greit. Joshua kan løpe Eric i senk, så kan jeg drible han etterpå, ler John.
Storebror lar seg ikke affisere.
– Jeg trenger ikke flere for å spille mot dem. Så gode er de ikke, svarer Eric.
Tromsø-spilleren gikk av banen med en smell i forrige serierunde, men melder seg klar til tjeneste igjen torsdag. John og Joshua har vært faste på Odd-laget denne sesongen.

Første gang siden 1999

Kommer alle tre på banen blir det første gang siden Bodø/Glimt-Rosenborg i august 1999 at tre brødre er på banen samtidig i en Eliteserie-kamp. Da spilte Arild og Ørjan Berg for Bodø/Glimt, mens Runar Berg spilte for Rosenborg.
Tre ganger Kitolano på banen torsdag vil altså være en svært sjelden prestasjon. Og får gutta det som de vil får vi kanskje en gang i framtiden se dem i samme ellever også.
– Vi har en drøm om å spille på samme lag. Jeg håper det skjer en gang i framtiden. Om det blir i Odd eller et annet sted får vi se. Det spør hvem som gidder å hente oss alle sammen, ler John.
Saken fortsetter under videoen:

Odd-spiller imponerer Joshua King: – Han kan nå så langt han vil

Og skulle man virkelig la drømmene løpe løpsk, kan det tenkes at brødrene samles i rød drakt på toppen av Skien en gang i framtiden.
– Det hadde vært helt fantastisk å få Gulset opp i divisjonene. Det er kanskje den aller største drømmen vår, sier John.
Men først har de tre karrierer som skal maksimeres. Kitolano-brødrenes barndomsklubb spiller nå i fjerdedivisjon, og har nylig vært gjennom noen tunge år enda lengre ned i divisjonssystemet.
Odds Magnus Lekven er også fostret opp i samme klubb.
Og nettopp Gulset, laget fra Skiens største bydel, får deler av æren for at brødrene Kitolano har blitt så gode som de har blitt.
– Ja, absolutt. Fotball betyr mye på Gulset og man ser at det er viktig for veldig mange unge. Det har vært viktig for oss også. Man samles på fotballbanen og spiller sammen. Det var det vi gjorde hele tiden da vi var yngre. Om det er kjente eller ukjente har ikke noe å si. Alle spiller sammen og alle er kompiser. Og på Gulset vil du heller ikke tape for kompisene dine. Taper du får du høre det.
Nå handler det om å slå storebror. Og Odd kommer fra en kontrollert 3-1-seier i Bergen.
Sett denne?

Barmen om Brann-starten: – Det går ikke, det må snu nå

Eliteserien
Herjet foran 20 000: – Elsker sånne kamper
I GÅR PÅ 14:47
Eliteserien
Tidenes 16. mai – ny publikumsrekord på fotballens festdag
I GÅR PÅ 13:56