– Dette er en stor signering for oss. Både for klubben, men også for byen og fansen. Jeg tror de fleste er i ekstase nå, sier Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til Discovery.
– Vi får tilbake en som kjenner klubben og som har vært med på en opptur med Viking før. Dette vil være med å gi positiv energi til spillergruppa, klubben og hele byen egentlig.
Eliteserien
RBK henter stopper fra dansk fotball: – Den største klubben i Norge
I GÅR KLOKKEN 15:07
Også trener Morten Jensen, gleder seg stort over å kunne hente den tidligere publikumsfavoritten tilbake til SR-Bank Arena.
– Vi ser allerede at dette skaper store forventinger og en enorm glede blant fansen, sier Jensen.
Det gjenstår derimot fortsatt noen detaljer før angrepsspilleren kan ikle seg den mørkeblå drakta, men trener-duoen har allerede tankene klare om hva vi kan forvente av 28-åringen i tiden fremover.
– Han kommer hjem i sin beste fotballalder, og der han har mange gode år igjen. Han rekker ikke seriestarten, men vi håper å ha han klar til kampen mot Rosenborg 13. mai, sier Jensen.

Tøff konkurranse

Tripic slutter seg til en allerede sterk Viking-tropp, og trenerene legger ikke skjul på at konkurransen om plassene i den offensive Viking-rekken spisser seg til.
– Vi er privilegerte, og vi har en enorm styrke med en så bred tropp. Nå kommer også Zlatko inn og kan egentlig bekle tre av de fire øverste posisjonene (venstrekant, tierrollen og høyrekant), sier Jensen før han legger til:
– Han vil derimot måtte konkurrere på lik linje med de andre spillerene.
Også Aarsheim tror kampen om en plass i startelleveren kun vil være sunt for gruppa.
– Vi får stor konkurranse foran der, men det er bare positivt, mener treneren.

Fristilt fra sin tyrkiske klubb

Det var før søndagens treningskamp mot Haugesund at Morten Jensen kom med en beskjed til Stavanger Aftenblad som fikk det til å sprudle blant Viking-fansen.
– Jeg tror det kan komme noen gode nyheter, sa Jensen om den tidligere Viking-yndlingen.
Tripic hadde i utgangspunktet kontrakt med tyrkiske Göztepe til 30. juni, men mandag ettermiddag kom derimot bekreftelsen fra klubben at 28-åringen var fristilt fra sin kontrakt. Samtidig meldte Stavanger Aftenblad at Tripic skriver en femårskontrakt med Viking allerede onsdag.
Til samme avis mandag kveld uttrykte også angrepsspilleren stor begeistring for å snart vende tilbake til Rogaland.
– Jeg gleder meg veldig til å komme hjem. Vi sees i Stavanger, sa Tripic til lokalavisen.
28-åringen kom til Viking fra Sheriff Tiraspol i 2018. Han ble raskt utnevnt som kaptein, og i 2019 ble han matchvinner i cupfinalen mot Haugesund.
Sett denne?

Mener denne signeringen kan være avgjørende: – Vil løfte hele klubben

Eliteserien
Ønsket mer lønn – nå er nøkkelspilleren ferdig i klubben
24/11/2022 KLOKKEN 16:50
Eliteserien
Ble hentet på korttidskontrakt i sommer – nå er han klar for tre nye år
24/11/2022 KLOKKEN 10:35