Populære sporter
All sport
Vis alt

Vil ikke gi slipp på nøkkelduo

Publisert 11/08/2021 klokken 15:58 GMT+2

Etter salgene av Fredrik Aursnes og Marcus Holmgren Pedersen, kan det roe seg ned i Molde. – Vi håper å kunne holde resten av gruppa ut året, sier Molde-direktør Ole Erik Stavrum.

Sheriff Sinyan og Ohi Omoijuanfo

Foto: NTB

Etter å ha solgt både Fredrik Aursnes og Marcus Holmgren Pedersen til nederlandske Feyenoord, er interessen for Molde-spillerne blitt roligere.
– I den siste perioden har det vært veldig stille. Nå solgte vi Fredrik, så da håper vi å kunne holde resten av gruppa ut året. Det er viktig for det vi skal gjennom og prøve å oppnå, sier Molde-direktør Ole Erik Stavrum til Discovery.
Ifølge flere uavhengige kilder som Discovery har snakket med, skal det imidlertid nylig ha kommet inn et bud på nærmere 20 millioner kroner fra Slavia Praha på Sheriff Sinyan. Ettersom det norske overgangsmarkedet da var stengt og Molde sto uten en erstatter fra før av, ble budet avslått, ifølge kildene.

Avviser nytt Sinyan-bud

Stavrum avviser opplysningene når han blir forelagt dem av Discovery:
– Det har ikke skjedd. Det har ikke kommet noe bud på han de siste par månedene. Det forrige kom vel i midten av juni, anslår Molde-sjefen.
På spørsmål om hvorfor de avviste det den gangen, sier han:
– Det er på grunn av at vi trenger Sheriff i Molde. Han er en veldig viktig og god spiller som virkelig har gjort en utrolig god jobb den siste tiden, sier Stavrum.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Aursnes om overgangen til Feyenoord

Ohi ut 2021

I likhet med Aursnes og Holmgren Pedersen, skal også Eliteseriens toppscorer, Ohi Omoijuanfo, på eventyr i utlandet. Han forlater imidlertid ikke Molde før 1. januar 2022.
Når Discovery spør om muligheten for å slippe toppscoreren til Røde stjerne Beograd før den tid mot en solid slump med penger, er han klinkende klar:
– Han blir ut sesongen. Det er definitivt. Vi kan ikke selge en spiller som scorer to-tre mål hver kamp, ler han.
På spørsmål om Ohi-erstatteren kan komme inn allerede i dette vinduet, sier han:
– Det er ikke den største prioriteten. Der føler vi at vi har bedre tid, sier Stavrum.

Har pekt ut kandidater

Et sted de derimot leter etter forsterkninger, er på høyrebacken. Der Sivert Mannsverk har kommet inn for Aursnes, er det ikke kommet inn noen for Holmgren Pedersen.
– Etter at Marcus dro til Nederland, har vi brukt Stian (Rode Gregersen) der for å avlaste Erling (Knudtzon), men Stian er midtstopper. Det er der han skal spille. Derfor er vi ute etter en høyreback. Så får vi se. Vi kjøper ikke en back bare for å kjøpe en. Det skal være rett for oss både på kort og lang sikt. Vi får se om vi klarer å lande den vi har pekt oss ut. Det er usikkert om det tar én eller 14 dager, sier Molde-trener Erling Moe til Discovery.
Han bekrefter videre at de har pekt seg ut flere kandidater.
– Så spørs det selvfølgelig hvem vi blir enige med, men vi er aldri så naive at vi kun jobber med én kandidat. Da hadde vi skutt oss selv i foten. Vi jobber på flere fronter, sier Moe.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Eikrem hyller Aursnes: – Blir en topp spiller

Vil ikke kommentere navn

Et navn som som Discovery-ekspert Joacim Jonsson mener ville passet «perfekt inn i Molde», er Strømsgodset-talentet Nico Mickelson.
Når Discovery hinter frempå om det kan være en mulig Holmgren Pedersen-erstatter, benytter Moe anledningen til å sende et ørlite stikk til rivalen Rosenborg som ofte har vært åpne om hvilke spillere de er ute etter.
– Jeg vil ikke gå inn på navn. Jeg ser at andre klubber gjør det, men det synes jeg ikke er høflig. Det gjør vi ikke her av respekt for spillernes klubber, sier Moe.
– Navnene holder vi internt, så ser vi hvor det ender, følger han opp.
Tidligere Molde-høyreback Martin Linnes er et annet alernativ. Etter å ha vært i klubben fra 2012 til 2016, dro han til Galatasaray. Kontrakten hans med tyrkerne gikk ut 1. juli.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame