Populære sporter
All sport
Vis alt

Derfor falt valget på Hertha Berlin: – En spennende klubb

Oppdatert 07/12/2021 klokken 22:15 GMT+1

Fra og med neste år skal Fredrik Bjørkan spille i tysk fotball. Nå håper 23-åringen at han rekker å få bidra for Glimt i sesongavslutningen før han takker for seg.

Fredrik Bjørkan

Foto: Eurosport

  • Se Mjøndalen - Bodø/Glimt søndag kl. 17 på discovery+
Bodø/Glimt skal nemlig spille to svært viktige kamper før Fredrik Bjørkan setter kursen mot Berlin, men venstrebacken trøbler med en skade. Derfor er det noe usikkert om han får bidratt i kampen mot Zorya Luhansk (torsdag) og Mjøndalen (søndag).
Ved seier mot Zorya Luhansk vil Glimt være garantert en plass i åttedelsfinalene i Conference League. Mot Mjøndalen trenger de ett poeng for å forsvare Eliteserie-tittelen.
– Det kjennes bedre for hver dag som går. Jeg må bare føle etter dagen før og på kampdag om det går. Det var utrolig kjipt å miste Brann-kampen, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å være klar til resten, sier Bjørkan til Discovery.

– Utrolig slitsomt

Bjørkan sto over hjemmekampen mot CSKA Sofia, var tilbake mot Rosenborg, men så ute av laget igjen mot Brann søndag kveld.
I den kampen var de sekunder unna å sikre seriegullet, men en overttidsscoring av Bård Finne spolerte festen. Dermed står de nå overfor to svært viktige kamper.
Bjørkan sier det er usikkert om han er med på flyet som går til Ukraina tirsdag. Det vurderes fortløpende.
– Det er utrolig slitsomt, men der er litt der jeg er akkurat nå. Jeg må bare håpe og krysse fingrene for at det blir bedre, sier Bjørkan.

– Artig og spennende klubb

På spørsmål om en operasjon etter sesongen kan være aktuelt, sier Glimt-backen at skaden mest sannsynlig bare trenger tid å lege seg.
Samtidig som han har latt kroppen hvile, har han vært en snartur innom Berlin for å gjennomføre den medisinske testen hos Hertha Berlin.
– Inntrykket var så klart veldig godt. Hvis ikke så hadde jeg ikke signert. Det er fremme i tid. Nå er alt fokus på det som skal skje her i de siste dagene, sier Bjørkan.
Olympiastadion i Berlin rommer nesten 75.000 tilskuere. Den har huset flere norske spillere i nyere tid. Rune Almenning Jarstein er der fortsatt.
– Det er en del av pakken som gjorde at jeg valgte Hertha. Det er en veldig artig og spennende klubb. Det er veldig mye interesse. Det er utrolig bra fasiliteter. Det blir et artig eventyr som kommer, avslutter Bjørkan.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame