Populære sporter
All sport
Vis alt

Deler ut seriegullet: – Ikke kjangs i havet at de roter bort dette

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 01/11/2021 klokken 09:06 GMT+1

Den tidligere Bodø/Glimt-yndlingen Jens Petter Hauge jubler på vegne av gamleklubben, som nå ligger an til å sikre seg sitt andre strake seriegull.

Jens Petter Hauge og Joacim Jonsson.

Foto: NTB

Etter den 25. serierunden i Eliteserien, har Bodø/Glimt skaffet seg en luke på sju poeng ned til Molde. Romsdalingene innehar 2. plassen, men etter seier til Glimt og tap på Molde søndag kveld, starter det for alvor å lukte gull for andre år på rad i Bodø.
Noen har allerede delt ut seriegullet til de gulkledde. Den tidligere Aspmyra-yndlingen Jens Petter Hauge har allerede sendt sine gratulasjoner til sin tidligere arbeidsgiver.
«Gratulerer med seriegull» skrev Eintracht Frankfurt-proffen på Twitter etterfulgt av to gule hjerter.
Kjetil Knutsen er nok ikke like rask med å konkludere med bøtteløfting som sin tidligere elev, men selv han ser et mulig mesterlag etter søndagens seier tross en ganske middelmådig prestasjon.
– Vi har vært bedre, men vi står i det og klarer å avgjøre det. Det er de kampene som til slutt kanskje avgjør hvor du kommer på tabellen, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen etter den ferske trepoengeren.
picture

Etter all sannsynlighet kommer Roma-kampen for tidlig: – Man vet aldri

Moe har gitt opp

Som nevnt er det de blå fra Rosebyen som følger Bodø/Glimt nærmest. Det har lenge handlet om Molde mot Glimt i kampen om det gjeve Eliteserie-troféet, men nå har Moldes trener innsett at toget har gått.
– Det er ikke noe å tenke på for oss. Det er kjørt, så får vi jobbe for europacup-plass, sa Erling Moe om gullkampen etter at de tapte hele 6-0 på Marienlyst søndag.
Discoverys fotballekspert, Joacim Jonsson, klarer heller ikke å se at det er noen vei tilbake for Molde.
– Bodø/Glimt vinner gullet i dag. Så enkelt er det. Det er fem serierunder igjen og de leder med fem poeng, så det er ikke en kjangs i havet at de gir fra seg det.
Bodø/Glimt har i motsetning til Molde fortsatt spill i Europa, med en tur til Roma på kalenderen allerede førstkommende. I tillegg har de viktige profiler som Patrick Berg, Sondre Sørli og Ulrik Saltnes ute. Nok et skår i gleden kom på søndag. Mot Sandefjord måtte også det soleklare førstevalget på venstrebacken, Fredrik André Bjørkan, forlate banen.
– Det de leverer i år med alle de skadene er for meg en enda større prestasjon, fortsetter Jonsson.
picture

Klar tale etter stortap: – Gullkampen er kjørt

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame