Bare ni minutter ut i serieåpningen mot Sandefjord satte Mjøndalen-kapteinen seg på gresset og ba om medisinsk assistanse. Kort tid etter ble han byttet ut.
– Det er en strekk i hamstring, så det er snakk om cirka fire uker, opplyser fysisk trener i Mjøndalen, Eirik Pettersen, til Discovery.
Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
I GÅR PÅ 08:11
Det betyr at Gauseth etter alle solemerker er ute i de kommende kampene mot Vålerenga, Viking, Molde og Bodø/Glimt.
– Vi skulle gjerne hatt Christian på beina, selvfølgelig. Både som type og spiller. Det er synd, men vi har en bred tropp og mange å velge mellom. Det kan godt være at det er nyttig med noen som er hakket raskere mot de lagene. Vi møter gode lag, så da er det fint med løpskraft og tempo for å demme opp defensivt, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Discovery.
Saken fortsetter under videoen.

Se alle høydepunktene fra Sandefjord-Mjøndalen

Mer tid til familien

Gauseth vil kanskje være tilbake til derbyet mot Strømsgodset 20. juni.
– Jeg skjønte at dette fort kunne blitt mye verre om jeg hadde forsøkt å fortsette. Jeg ville jo gjerne bidra mer. Men når du er 37 år, og har hatt din dose med skader, ville det bare vært dumt og direkte uklokt å forsøke å fortsette, sier Gauseth til Drammens Tidende.
Veteranen ble nylig far til sønnen William. Derfor ser han nå frem til mer tid med familien.
– Det har vært mye nytt, og det er krevende å være førstegangsforeldre. Jeg har en flott kjæreste som har tatt mye ansvar og all belastning disse dagene inn mot serieåpningen, men nå ser jeg fram til litt mer ro og mer tid sammen med William, sier Mjøndalen-kapteinen.

Tror de kan matche Vålerenga

Mjøndalen vant 3-0 mot Sandefjord i serieåpningen. Tonny Brochmann, Lars Olden Larsen og Markus Nakkim scoret målene.
– Christian er en ledertype ute på banen. Det kommer vel godt med i sånne kamper?
– Det kommer med i alle kamper, men nå må vi klare oss uten han i noen uker, så da må andre ta det ansvaret. Det synes jeg vi løste fint mot Sandefjord, sier Hansen.
Neste kamp er hjemme mot Vålerenga mandag klokken 18.00. Hovedstadslaget kommer fra et 1-2-tap hjemme mot Kristiansund.
– De har vært gode i år. Jeg har ikke fått sett kampen mot KBK, men jeg skjønner at det ikke var like bra da som mot RBK og Brann. Det er mulig å stoppe dem, det viste KBK. Vi har gode spillere vi også, så vi har god tro på at vi skal kunne matche dem, sier Hansen.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 PÅ 07:33
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
08/08/2022 PÅ 06:28