Populære sporter
All sport
Vis alt

– Ikke vist seg verdig tilliten

Andreas Hopen

Oppdatert 20/08/2021 klokken 19:36 GMT+2

Kristoffer Barmen (28) sin kontrakt med Brann er terminert etter nachspielskandalen.

Kristoffer Barmen

Foto: Eurosport

Kristoffer Barmens kontrakt med Brann er terminert, det opplyser NISO-advokat Eirik Monsen.
28-åringen var en av de tolv Brann-spillerne som natt til forrige tirsdag deltok på nachspielet på Brann Stadion.
Barmen forlenget sin kontrakt med Brann i vår, og hadde en avtale ut 2025. Fire måneder senere er den terminert. Fredag ettermiddag sier Vibeke Johannesen at de aller helst skulle hatt med Barmen videre.
– Vi hadde veldig ønsket at vi kunne ha med Kristoffer videre, men han har ikke vist seg tilliten verdig til å spille med Brann-drakten, sa Johannesen til BT etter fredagens pressekonferanse.
Styreleder Birger Grevstad jr bekrefter overfor BT at Barmen ikke får noen sluttpakke.
Advokat Monsen skriver i pressemeldingen at han er svært overrasket.
– Vi er overrasket over Brann sin beslutning, basert på den informasjon vi besitter og med tanke på grunnlaget gitt i oppsigelsen, skriver advokaten.

– Ikke grunnlag for oppsigelse

Barmen fikk beskjed om at han var avskjediget fredag. Det gikk inn på han, sier advokaten.
– Han er selvsagt preget, det tror jeg alle blir når de mister jobben sin. Han har vært der siden han var ti år, og ble svært overrasket over oppsigelsen. Det påvirker han sterkt, sier Monsen til Discovery.
– Er det, slik du ser det grunnlag for en å avskjedigelse her?
– Dette må jeg få tid til å vurdere, men umiddelbart mener vi at det ikke er grunnlag for det, sier Monsen videre.

Sentral aktør

Han forteller at det er et sterkt stillingsvern i Norge, og at det vernet er enda sterkere for fotballspillere.
– Fotballspillere har enda sterkere stillingsvern, delvis fordi de er på korte kontrakter, men også fordi klubbene må følge FIFA sine regler, forklarer Monsen.
På fredagens pressekonferanse forteller Vibeke Johannesen at Barmen er sagt opp delvis på grunn av hans sentrale rolle på nachspielet i forrige uke. Samtidig tar hun til motmæle mot Barmens advokat.
– Jeg registrerer at advokaten til Barmen kritiserer prosessen. Vi har hatt tett dialog med Barmens advokater, og kalte tidlig inn til møte. Det møtet ble utsatt to dager. Møtet ble ikke gjennomført, og advokaten fikk tilbud om å utsette møtet til neste onsdag, eller få en skriftlig redergjørelse, sier Vibeke Johannesen til et samlet pressekorps.
Videre sier hun at Barmens advokat valgte det siste.
– Han kom med sine kommentarer før fristen. Kritikken av prosessen, og at oppsigelsen kom overraskende er grunnløs. Det var gjennom en grundig prosess med spilleren og hans advokater at vi nå har sagt opp spilleren, fortsetter Johannesen.
Discovery tok kontakt med Barmens advokat for å høre hva han hadde å si om Johannesens uttalelse.
– Vi mener prosessen ikke har vært godt nok håndtert. Når en så stor beslutning skal tas, så må man bruke tiden som er nødvendig og gjøre det på en skånsom måte som mulig, sier Monsen.
Det var TV 2 som omtalte saken først.
I pressemeldingen skriver Monsen at de vil kreve forhandlinger med klubben.
– Det er fremsatt påstander Kristoffer Barmen (KB) ikke kjenner seg igjen i, og KB føler seg åpenbart urettferdig behandlet, noe som forsterkes ved at han nærmest er plukket ut til å bære ansvaret alene for det aktuelle nachspiel. KB mener det foreligger en urimelig forskjellsbehandling og er åpenbart ikke enig i klubbens beslutning. Som rådgivere for KB reagerer man videre på måten denne prosessen er håndtert på fra arbeidsgivers side, hvor vi opplever at KB er statt under et stort press. Det vil bli fremsatt krav om forhandlinger, i tråd med arbedismiljølovens prosessregler, men nå trenger KB noe tid til å fordøye dette, står det i pressemeldingen fra Barmens advokat.
Kristoffer Barmen var ikke med i troppen til søndagens kamp etter han selv tok kontakt med hovedtrener Eirik Horneland og ba om å få slippe. Han har heller ikke trent med laget siden lørdag, og på mandag kom meldingen om at han ikke kom til å trene ut denne uken.
Fredag forrige uke kom nyheten om at politiet etterforsker et mulig seksuelt overgrep på nachspielet. Brann sa lørdag at ingen av spillerne som ble utelatt (Barmen og Andersen journ.anm) var mistenkt i saken.
Etter nachspielet var Kristoffer Barmen en av få deltagere som stilte opp for media. Etter onsdagens trening sa han følgende.
– Vi klarte å grave oss et jævlig stort hull i en stor kollektiv gruppe. Det er utrolig skuffende. Det er tungt for meg å stå her. Vi skulle danne det sosiale grunnlaget videre. Det eskalerte og kom ut av kontroll. Det er bare å beklage på det dypeste, vi har virkelig drete på draget, sa Barmen da.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame