BERGEN (Discovery):
Dagen etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i Brann hadde spillerne fri fra trening. Likevel var Kasper Skaanes på plass på gressmatten utenfor Brann stadion. Før styret offentliggjorde sin beslutning var han klar på at han ønsket å ha med Ingebrigtsen videre. Det hadde ikke endret seg dagen derpå.
– Det var en tung beskjed å få i går. Det er kjipt. Jeg hadde et godt forhold til Kåre, og det føler jeg alle spillerne hadde, men vi vet at resultatene styrer denne bransjen, så vi kan forstå klubbens ståsted, sier Skaanes til Discovery.
Eliteserien
Klar for RBK etter anbefaling av landslagskompisen: – Vist interesse lenge
2 TIMER SIDEN
LES OGSÅ: Hadde navn på blokka før sparkingen – Han skal finne ny Brann-trener
Daouda Bamba la mandag ut på Instagram at han var lei seg for at Kåre Ingebrigtsen måtte gå, og at den forhenværende Brann-treneren ikke fikk muligheten i Brann. Det er en oppfatning Skaanes deler. Såvidt han vet ble heller ikke spillerne innvolvert i prosessen.
– Nei, jeg føler vi har vært veldig klar på hva vi ønsket. Likevel så er det resultatene som styrer, og det har ikke vært godt nok, men det står ikke på én mann, fortsetter midtbanespilleren som er oppvokst et langt innkast fra Brann Stadion.

– Horneland er dyktig

Selv om Ingebrigtsen er borte, står resten av trenerteamet igjen. Tirsdag ettermiddag ble det klart at assistenttrener Eirik Horneland leder laget frem til trenersituasjonen blir avklart.
Discovery observerte at Horneland ankom Brann Stadion klokken 12 i dag, og det var faktisk Kåre Ingebrigtsen som var sjåføren hans. Den midlertidige treneren var ikke tilgjengelig for intervju. Skaanes er ikke fremmed for den tidligere RBK-treneren som ny hovedtrener.
– Han er en veldig dyktig trener, og har styrt mye av det som skjer på feltet, så da vet vi hva vi får. I tillegg er han godt likt av gruppen, sier 26-åringen.
Når det skal ansettes en ny trener, er ikke Skaanes på kort sikt veldig opptatt av hvordan laget skal se ut - så lenge de vinner.
– Det viktigste nå er at vi vinner kamper, slik at vi spiller i Eliteserien også neste år. Det er det som betyr noe, og så får vi ta resten neste år, avslutter bergenseren som kom hjem før årets sesong etter tre sesonger i Start.

– Ikke de beste rammebetingelsene

19. juli er på ingen måte lykkedagen til Kåre Ingebrigtsen. Det var datoen han fikk sparken i Rosenborg tilbake i 2018, og tre år senere skjedde det samme med 55-åringen, men denne gangen i Sportsklubben Brann.
Ingebrigtsen ble presentert som ny Brann-trener 8. august. Ansettelsen ble klar tre dager etter at Rune Soltvedt møtte Ingebrigtsen og hans bror og agent Kevin hjemme hos sistnevnte i Trondheim. Der ble den daværende sportssjefen i Brann overbevist om at Kåre Ingebrigtsen var riktig mann for å ta Brann videre.
LES OGSÅ: Hyller Ingebrigtsen: – Det er trist at du aldri fikk sjansen
Ingebrigtsen tok Bergenspublikumet med storm. Han snakket om å vinne trofeer. Om å vinne kamper. Men med fasit i hånd ble det ingen trofeer, og bare fem seire på 31 kamper. Brann gikk fra å ligge på øvre halvdel da Ingebrigtsen tok over, til å ligge på nedrykk da han dro.
– Vi har heiet på prosjektet og Kåre, men jeg synes vi har et lag, spiller for spiller, som skal være bedre enn syv poeng etter fjorten kamper, sa styreleder Birger Grevstad junior etter at avgjørelsen om å sparke Ingebrigtsen ble offentlig.
Etter at Ingebrigtsen kom inn har det vært utskiftninger på stadion. Den største og mest betydningsfulle kom 22. februar i år. Sportssjef i klubben, mannen som hentet Kåre Ingebrigtsen, Rune Soltvedt måtte gå. Midt i overgangsvinduet. Og ingen erstatter var klar.
Først tre måneder senere ble danske Jimmi Nagel Jacobsen presentert som ny sportssjef. 1. juli startet han i jobben. I mellomtiden hentet klubben inn Lars Krogh Gerson, som i ettertid viste seg å være langtidsskadet. I tillegg ble Vieux Sane hentet, men midtstopperen, som ble klar 10. mai, var ikke på plass i Bergen før én måned senere, og ikke spilleklar før han hadde gjennomført fjorten dagers koronakarantene.
Daglig leder Vibeke Johannesen vedgår at Kåre Ingebrigtsen trolig ikke har hatt de beste rammebetingelsene for å lykkes i sin periode som Brann-trener.
– Det kan være at det hadde vært enklere for Kåre viss det var bedre rammebetingelser, og mindre endringer underveis, men det har ikke vært optimale rammebetingelser for noen i Brann. Det har vært et spesielt år med endringer i trenerteamet og endring av sportslig leder. Alt dette er på grunn av at vi staker ut en ny strategi, som har krevd at vi har tatt en del valg, sier den daglige lederen til Discovery.
Discovery har forsøkt å få kontakt med Kåre Ingebrigtsen det siste døgnet uten hell.

– De har ett skudd, og får lykketreff

Eliteserien
Tunge fravær på VIF-trening – utfryst stopper drillet i elleveren
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her forlater RBK-spissen treningen med skade
6 TIMER SIDEN