Kristiansund - Stabæk: 5-1
Bærum-laget hadde hatt en fin periode, med fire strake seire - to i NM mot Follo og Ullensaker/Kisa og to i Eliteserien mot Mjøndalen og Sarpsborg 08.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
Men i runde 15 av Eliteserien på Kristiansund Stadion sa det stopp.
Stabæk reduserte i 27. minutt - men KBK svarte med en gang og da var morroa i gang for det sterke hjemmelaget.

Første mål i Stabæk-drakten

Det var tempo i kampen fra første sekund, og Stabæk som hadde en tøff start på sesongen så ut til å ha endelig fått fasong i spillet sitt.
Nysigneringen fra Grorud, Martin Høyland fikk sitt første skudd på mål i kampen for de blåkledde, og prøvde å plassere ballen fint fra 16-meteren til Kristiansund. KBK-keeper Sean McDermott reddet.
Men ikke lenge etter kom hans aller første mål for Stabæk. Gjestene fikk frispark i det 27. minutt noen meter utenfor hjemmelagets 16-meter. Frisparket landet i boksen til Kristiansund, og måtte først innom hodet til Yah Amankwah, foten til Kornelius Normann Hansen og tverrliggeren - før Høyland fikk satt den i mål.
0-1.
To minutter etterpå, fikk KBKs Snorre Strand Nilsen, som truet i bakrom, en nydelig ball av kollega Andreas Hopmark. Ballen dempet han fint på brystet og avfyrte ballen på volley rett over Stabæk-keeperen Marcus Sandberg.
1-1.
Se perlescoringen til Strand Nilsen her:

Strand Nilsen med perlescoring: – Så bra teknisk utført

Begge lag var absolutt på alerten i første omgang, men hjemmelaget var bare nok en gang, enda farligere i angrep.
På tampen av første omgang blir det dømt straffe til hjemmelagets favør. KBKs Bendik Bye skulle ta en skuddfinte inne i 16-meteren til gjestene og Stabæk-spiller Sturla Ottesen klønet det til og dro Bye med ned i taklingen sin. Bye setter ballen knallhardt i nettet.
2-1

– Passive

– Vi må fortsette å jage, og det vil overraske meg om Stabæk kommer med et like lavt press som i første omgang. Vi må ha tempo i spillet og sette opp flere kombinasjoner, sa KBK-trener Chistian Michelsen i pausen til Discovery.
– Vi må bli mer aggresive i boksen. Vi blir skuffende passive, også må vi ta vare på kontringsmuighetene våre, sa Stabæk-trener Eirik Kjønø i pausen til Discovery.
Og var det noe KBK absolutt fortsatte å gjøre i andre omgang så var det å jage.
Tre minutter inn i andre omgang får danske KBK-spilleren ballen i Stabæks 16-meter, finter bort Stabæk-spiller Høyland med en to-fot, og vipps så stod det 3-1.
Ikke lenge etter var det Sander Kartum fra Kristiansund som skulle få komme på scoringlisten. Midtbanespilleren fikk ballen rundt 25-meter fra Stabæks mål, og plasserte hans tredje scoring for sesongen lekkert i mål.
Se målet til Kartum her:

Her drar Kartum til fra 25 meter!

Brutalt

Mer brutalt skulle det bli for Stabæk da KBK-spiller Oskar Sivertsen ble byttet inn og satt ballen i mål i 89. minutt. Forarbeidet av Mucolli var også godt.
– Det er artig og vi gjør en knallkamp i dag. Vi startet litt dårlig men tok oss opp. Jeg har aldri spilt for så mange før, så det er kjempe gøy, sa målscorer Sivertsen etter kampen til Discovery.
– Jeg er veldig skuffet i dag, over prestasjonen og alt. De scorer tidlig 3-1 i andre omgang og da går lufta litt ut av oss. Vi blir løpt i senk og taper alt av andreballer. Det er en realitycheck for oss. Vi er ikke bedre enn det vi er, sa Kjønø etter kampen som mente de tapte for et bedre lag i dag.
At Kristiansund var det beste laget i dag, var Michelsen helt enig i.
– Strålende fornøyd. Vi snakker om tempo og bli litt mer giftige i pausen. I andre omgang knekker vi koden, og dominerer. Deilig at det ble en sånn forløsning - litt ketschup-effekt. Vi er klart beste laget, sa Michelsen etter kampen.
Se resten av intervjuet med den skuffede Stabæk-treneren:

Dypt skuffet Kjønø etter tapet: – Vi må skjerpe oss

Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31