Discovery sitter på opplysninger om at Groningens beskjed til Brann om at de ville beholde Per Kristian Bråtveit, kan ha strandet mer enn én overgang.
Etter at Sarpsborg 08s førstekeeper Anders Kristiansen skadet seg i generalprøven mot Mjøndalen, har nemlig østfoldingene vært på keeperjakt.
Eliteserien
Uavgjort mellom far og sønn Espejord: – Drar herfra i fred og fordragelighet
I GÅR PÅ 17:26
Brann-keeper Eirik Holmen Johansen seilet opp som en kandidat for det som trolig ville vært et lån. Nå skjer imidlertid ikke det, som følge Bråtveit-avslaget.
Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, sa følgende da Discovery spurte han om Holmen Johansen:
– Vi har litt utfordringer med Anders. Det er et innreiseforbud i Norge, så det finnes ikke hundrevis av kandidater, men noen ålreite. Du trenger ikke grave dypt for å finne ut hvem det er, uten at jeg bekrefter noe som helst. Vi har også muligheten til å hente noen fra Sverige som pendler. Det er ikke optimalt, men lar seg gjøre, sa Berntsen til Discovery.
Saken fortsetter under videoen.

Seriestart Spesial: Sarpsborg 08 med Stahre og Berntsen

– Kan bli tvunget til å gjøre noe

Sarpsborg 08 har generelt sett en bred stall, men akkurat på keeperplass er de tynt besatt. Berntsen beskriver Simen Nilsen (21) og Leander Øy (17) som to talentfulle keepere, men som har fått minimalt med seniorfotball på grunn av koronasituasjonen.
– Utsiktene med Anders er litt bedre enn vi trodde. Han er ikke ute så lenge som ventet, men samtidig er vi nå avhengige av at førstekeeperen vår er på banen, sa Berntsen, og fortsatte:
– Vi har gode, men unge og uerfarne keepere bak som knapt har fått spilt på seniornivå. Derfor kan det hende at vi nesten blir tvunget til å gjøre noe. Det er 30 timer igjen av vinduet, for oss er det lang tid, sa sportssjefen.
Berntsen fortalte videre det ikke er aktuelt å hente spillere i andre posisjoner enn eventuelt en keeper.

Opdal startet i serieåpningen

Tidligere tirsdag meldte flere medier at Per Kristian Bråtveit kunne bli Brann-keeper. 25-åringen eies av Djurgården, men er på et lån i Groningen som strekker seg til 30. juni.
– Jeg vet at Brann er interessert i Bråtveit, jeg vet at Bråtveit er interessert i Brann og jeg vet at vi er positive til å finne en løsning med Brann. Det er Groningen som er spørsmålet, sa Djurgårdens sportssjef Bosse Andersson til VG tidligere tirsdag.
Men ikke lenge etter ble det kjent at det ikke kom til å skje.
– Jeg kan bekrefte at han blir i Groningen ut låneperioden, sa Bråtveits agent Tore Pedersen til VG.
I seriepremieren mot Viking var det veteranen Håkon Opdal (38) som voktet buret for Brann. Da satt Eirik Holmen Johansen på benken.
Bergenserne har også Markus Olsen Pettersen (22) i stallen. Han har imidlertid vært utilgjengelig den siste tiden etter å ha pådratt seg en hjernerystelse i forkant av Branns treningskamp mot Sandnes Ulf.
Eliteserien
Herjet foran 20 000: – Elsker sånne kamper
I GÅR PÅ 14:47
Eliteserien
Tidenes 16. mai – ny publikumsrekord på fotballens festdag
I GÅR PÅ 13:56