Populære sporter
All sport
Vis alt

Hadde navn på blokka før sparkingen – han skal finne ny Brann-trener

Andreas Hopen

Publisert 20/07/2021 klokken 13:09 GMT+2

Branns relativt ferske danske sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen bekrefter at han hadde navn på blokken før Kåre Ingebrigtsen ble sparket.

Jimmi Nagel Jacobsen

Foto: Getty Images

BERGEN (Discovery):
Mandag ble det bekreftet at Kåre Ingebrigtsen ikke fikk fortsette som hovedtrener i SK Brann. Styret var samlet fra klokken 15 mandag ettermiddag, bare en halvtime etter at Kåre Ingebrigtsen selv ledet Brann på sin siste trening like utenfor Brann Stadion.
Under pressekonferansen ble det påpekt at det var Jimmi Nagel Jacobsen, som sportslig leder, som ledet prosessen, og som skal lede prosessen i etterkant av trenersparkingen.
I etterkant av pressekonferansen mandag kveld bekrefter Nagel Jacobsen at han allerede har navn på blokken.
– Det er min jobb som sportslig leder å alltid være oppdatert på hvilke trenere som er ledige på markedet, så det er vi forberedt på, sier Nagel Jacobsen til Discovery før han fortsetter.
– Jeg har selvsagt en ide om hvem som kunne være av interesse for oss, men vi må også være sikker på at vedkommende er interessert i å jobbe i Brann med den strategien vi har her, sier den sportslige lederen.
– Hvor tidlig kan vi se en ny hovedtrener på plass i Brann?
– Det er et godt spørsmål. Så hurtig som mulig, vi ønsker å ha det så fort som mulig. Det viktigste er at vi finner den riktige personen, fortsetter den sportslige lederen.
Eirik Horneland tar over ansvaret midlertidig, selv om Nagel Jacobsen selv ikke hadde pratet med den til nå assisterende treneren. Horneland fikk mandag kveld en melding om beslutningen. Nagel Jacobsen ser både internt og eksternt i prosessen.
– Vi kikker også på eksterne personer, men for meg handler det som sagt om hvem som er den rette. Både faglig, men også en som kan være en tydelig leder, forklarer Nagel Jacobsen.
Etter det Discovery får opplyst sent mandag kveld fikk spillerene vite om sparkingen av Ingebrigtsen gjennom media, og ikke gjennom klubben.
Se høydepunktene fra kampen mot Mjøndalen. Saken fortsetter under videoen:
picture

Spinnvill avslutning da Mjøndalen tok ett poeng mot Brann

Siste ukene førte til sparkingen

Styreleder i SK Brann, Birger Grevstad forteller at det var et samlet styre som stod bak beslutningen om å sparke Kåre Ingebrigtsen.
– Var det enstemmig?
– Det var et samlet styre. I en slik situasjon diskuterer vi, og blir enige til slutt om en konklusjon, pressiserer Grevstad.
Branns styreleder forteller at det ikke var én enkelt hendelse som førte til Ingebrigtsens avgang, men resultatene over tid.
– Det er de siste fire ukene hvor vi begynte å føle at det ikke gikk helt veien. Det er det som har utløst det som skjedde i dag, sier Grevstad.
Kåre Ingebrigtsen har vært en populær mann innad i spillergruppen i Brann. Det forstår Grevstad.
– Han er en fantastisk fyr som har mye gode tanker og ideer. Det har vært en vanskelig prosess, og vi har vært i tvil. Pendelen har gått frem og tilbake, og det er derfor vi har brukt så lang tid på å komme til en beslutning, avslutter styrelederen.

Spillerne sto bak treneren

Daglig leder Vibeke Johannesen sier at de er klar over at Ingebrigtsen hadde bred støtte blant spillerne, men at de har sett på det beste for klubben.
– Det har vi lagt merke til, og vi har et inntrykk av at spillerne står bak ham, men her har det vært en vurdering av hva vi mener er det riktige for Brann både på kort og litt lengre sikt, sier Johannesen.
Selv om det er Jimmi Nagel Jacobsen som styrer prosessen, og er den sportslige avdelingens overhode, bekrefter Nagel Jacobsen til Discovery at det var Vibeke Johannesen som hadde kontakt med Kåre Ingebrigtsen da styret ble enige om å avslutte arbeidsforholdet. Hun vil ikke si noe om hva den samtalen inneholdt.
– Jeg snakker godt med Kåre, og jeg ønsker at den samtalen vi hadde skal bli mellom oss, og så synes jeg det er trist at han ikke skal være i trenergarderoben mer.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame