Saken oppdateres!
Det bekreftet klubben på en pressekonferanse lørdag. Bergens Tidende omtalte saken først.
Eliteserien
Ekspertenes dom: Dette er Eliteseriens mest verdifulle spillere
29 MINUTTER SIDEN
– Vi er veldig glad for å ha Jimmi på plass, sa daglig leder Vibeke Johannesen om ansettelsen på pressekonferansen fra Bergen.
– Han har internasjonal erfaring med spillerlogistikk. Han har erfaring med fotballedelse og han har jobbet med utvikling av A-lag og akademi. Det er viktig for oss, fortsatte Johannesen.
– Jimmi har også erfaring med opp og nedturer og det kan jeg av erfaring si er viktig.
Til Discovery forteller Johannessen om en lang, men veldig fin og ryddig ansettelsesprosess.
– Vi har brukt en del tid på en bred kartlegging av ulike kandidater, og så landet vi, styret og klubben, etterhvert veldig trygt sammen på Jimmi til slutt, sier Brann-lederen.

– Brann tilbake i toppen

Jacobsen har vært sportssjef i Esbjerg siden 2018. Klubben rykket ned fra øverste divisjon i Danmark i 2019/2020-sesongen.
På telefon med Discovery etter lørdagens pressekonferanse skrøt Jacobsen av sin nye arbeidsgiver.
– Det føles veldig bra. Brann er en klubb med ambisjoner, og nå ser jeg bare veldig frem mot å starte i jobben, sier Jacobsen.
Så langt forteller dansken at han har gjort seg opp et veldig godt inntrykk av klubben, til tross for at dialogen den siste måneden kun har foregått over telefon eller via videolink
– Det er en stor klubb og med mye bra historie og svært lidenskapelige fans, har jeg hørt, sier Jacobsen.

Skryter av laget etter RBK-kampen

På pressekonferansen tidligere på dagen uttalte også hovedpersonen selv, via videolink, at han har klare ambisjoner i det han tiltrer i sin nye rolle.
– Jeg kommer med en ambisjon om å få Brann tilbake i toppen av norsk fotball, men det skal skje på den rette måten. Gjennom at vi utvikler unge spillere. Vi må få dem til å prestere. Det gleder jeg meg til å bidra til, fortsatte han.
Den nyansatte sportssjefen forteller videre på telefon til Discovery at han allerede har rukket å se Branns fire første seriekamper via stream. Det har vel og merke blitt en noe tung start for bergenserene denne sesongen med fire strake tap. Likevel likte Jacobsen det han så av Brann-laget borte på Lerkendal tidligere denne uken.
– Det er selvsagt ikke morsomt med en sånn start, men fra matchen i Trondheim synes jeg det var veldig mye positivt å hente også. Laget viste en fin mentalitet og kjempet hele veien for å prøve å ta noen tøffe bortepoeng.

Lang prosess

Bergenserene har vært på leting etter ny sportssjef helt siden Rune Soltvedt takket for seg i februar tidligere i år.
En rekke kandidater skal ha vært aktuelle for stillingen.
Til Discovery tidligere denne uken varslet daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, at en ansettelse nærmet seg med stormskritt.
– Hele prosessen har jo vart over en lengre periode, i flere år. Det er mye som skal falle på plass, og mange som helt tydelig har vist interesse for jobben, sa Johannesen torsdag.
– Vi er i finalen og står nå mellom tre kandidater som vi har diskutert.
Eliteserien
Ikke imponert over Vikings Ofkir-interesse: – Knapt et bud i det hele tatt
32 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Frykter ikke spiss-konkurranse: – Vi fungerer bra sammen
21 TIMER SIDEN