• Følg alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på discovery+
Kåre Ingebrigtsen lot seg intervjue av Davy Wathne på en pub mandag kveld. Der åpnet den nyansatte Åsane-sportssjefen opp om sine tanker rundt Brann-exiten.
I intervjuet kom trønderen med kraftig kritikk mot blant andre Brann-styreleder Birger Grevstad.
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
EN DAG SIDEN
– Jeg har fått sparken av en rørlegger og gravemaskinfører. Det er de som sitter på kompetansen i norsk fotball, sa Ingebrigtsen ifølge Bergensavisen.

– Få som har fotballkunnskap

Med det henviste Ingebrigtsen til Grevstad og RBK-styreleder Ivar Koteng. Grevstad er rørleggerarving, mens Koteng er eiendomsbaron.
Ingebrigtsen har irritert seg over flere uttalelser av Grevstad. I BA-artikkelen vises det til et eksempel der styrelederen beskrev Brann-laget som et «five-a-side-lag»
– Som fagmann så blir du egentlig bare oppgitt. Og så ser du at det ofte er slik i norsk fotball. Det var vel Drillo som sa det: Jeg ser jo værmeldingene hver kveld jeg også, men jeg er ikke noe meteorolog. I Norge er det sånn at om du har vært på fotballkamp, så er du fotballekspert. I de ulike klubbene er det fryktelig få som har fotballkunnskap, sa Ingebrigtsen.
I intervjuet med Wathne sier Ingebrigtsen også at han fikk beskjed om at det ikke var midler til å hente spillere. Senere fikk han se en rekke spillere komme inn dørene, deriblant Fredrik Pallesen Knudsen og Sivert Heltne Nilsen, to spillere han selv hadde på ønskelisten. Derfor føler Ingebrigtsen at han er blitt lurt av ledelsen.
Saken fortsetter under videoen.

Ingen planer om å utfordre storebror: – Vi er avhengige av at Brann driver godt

Ordknappe om kritikken

Discovery har vært i kontakt med Grevstad. Han viser til de samme uttalelsene som han ga til Bergensavisen.
– Jeg vil ikke gå inn i en polemikk om det i pressen. Vi trenger ro rundt laget, så det har jeg ingen kommentar til. Det får stå for hans regning. Det er det jeg vil si om Kåre Ingebrigtsen, sa Grevstad til Discovery.
– Opplever du at dere har lurt Kåre Ingebrigtsen?
– Ingen kommentar, sa Grevstad.
Discovery har også vært i kontakt med Branns daglige leder, Vibeke Johannesen. Heller ikke hun har noen kommentar til Ingebrigtsens uttalelser.
Ingebrigtsen understreker for øvrig i en kommentar til BA at det er mye han selv kunne gjort annerledes i Brann. Han viser også til settingen intervjuet ble gjort i.
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Forlater Vålerenga etter benkesliting: – Nesten kroken på døra for egen utvikling
01/12/2022 KLOKKEN 12:03