• Se Haugesund-Brann på discovery+ og TVNorge torsdag kl. 18.00.
– Det er bekymringsverdig det vi ser og vi synes det er veldig vanskelig. Det er tøffe tider i klubben og det jobbes i alle ledd for å finne løsninger for hvordan vi skal komme ut av dette, sier Birger Grevstad til Discovery dagen etter 1-3-tapet mot Odd.
Brann står nå med syv tap på ni kamper, og har kun fire poeng og ligger klart sist på tabellen. I tillegg har flere av lagene over de på tabellen tre mindre spilte kamper. Disse tallene skaper hodebry for styrelederen. Likevel er Grevstad klar på at klubben fortsatt har troen på at bergenserene skal kunne snu det.
Eliteserien
Uavgjort mellom far og sønn Espejord: – Drar herfra i fred og fordragelighet
I GÅR PÅ 17:26
– Vi må ha troen på at det skal snu. Sammen skal vi finne løsninger, og vi legger oss ikke ned og gir opp etter kun ni kamper, sier Grevstad.

– Hans jobb har ikke vært diskutert i dag hvertfall

Nøyaktig hvilke løsninger som diskuteres for å få Brann-skuta til å seile igjen, ønsker derimot styrelederen å holde bak lukkede dører.
– Det tar vi internt. Vi snakker sammen og har en åpen dialog i alle ledd.
– Er det slik å forstå at dere fortsatt har troen på at Kåre Ingebrigtsen er rett mann for Brann?
– Ja det vil jeg si. Vi har troen på det trenerteamet vi har og håper å få det til sammen. I dag er en ganske tung dag, men hans jobb har ikke vært diskutert i dag hvertfall, bekrefter Grevstad.
Også daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen går langt i å bekrefte at klubben fortsatt står støtt bak trenerduoen Kåre (Ingebrigtsen) og Eirik Horneland til tross en bekmørk sesongstart.
– Både Kåre og det øvrige trenerteamet har vi troen på. Vi jobber nå sammen alle mann med å finne tiltak som kan snu det, uten at det skal være personfokusert. Dette skal vi løse sammen. Vi diskuterer og prøver å finne ut hva alle kan bidra med for å ta tre poeng i kampene som kommer.
Kåre Ingebrigtsen selv har fortsatt ståltro på at han er rett mann til å snu det for Brann. Se hele intervjuet med hovedtreneren etter tapet mot Odd her:

Brann ligger sist: – Har ståltro på at vi snur det

En kritisk situasjon

Likevel innrømmer Johannesen at Brann spiller med kniven på strupen fremover - noe som tærer på alle i og rundt klubben.
– Det er en kritisk situasjon, men vi må finne de virkemidlene som skal til for å snu det. Og det jobbes det knallhardt med i alle ledd. Det er ikke de store tiltakene vi kan gjøre nå, men vi må gjøre de riktige vurderingene fremover. Alle forstår at det er en vanskelig situasjon, som er krevende for alle involverte. Både for spillere, trenere og for oss i ledelsen.
– Men det er klart at man blir nødt til å være realistiske. Dette blir en sesong med kniven på strupen, og enten begynner vi å vinne kamper og sikrer oss nok poeng denne sesongen, eller ikke. Men det skal være sikkert at vi virkelig ser alvoret i situasjonen vi nå står i, avslutter Johannesen.
Eliteserien
Herjet foran 20 000: – Elsker sånne kamper
I GÅR PÅ 14:47
Eliteserien
Tidenes 16. mai – ny publikumsrekord på fotballens festdag
I GÅR PÅ 13:56