Brann - Haugesund 1-3 (0-2)
Brann startet med en nykomponert backfirer med nysignerte Runar Hove inne i midtforsvaret, og Petter Strand på plass på høyrebacken, og det startet bra for Hornelands nykomponerte lag.
Eliteserien
Har ikke vunnet på åtte kamper – nå forlenger trenerduoen kontrakten
22/09/2022 KLOKKEN 10:42
Robert Taylor startet omgangen med en stor sjanse for Brann, men Egil Sandvik vartet opp med en flott redning, men så var det Haugesund resten av omgangen.
Ikke lenge etterpå fikk Niklas Sandberg ballen inne sentralt på midtbanen. 26-åringen slo en flott gjennombruddspasning til Sondre Liseth. Bergenseren hadde all verdens av tid alene med keeper, og plasserte ballen kontrollert forbi Opdal.
Tungt for et Brann i krise!

Forbannet på egen spiller – får selv refs av ekspert

Og en ulykke kommer sjelden alene. Bare minuttet etterpå spiller Sandberg fri Kristoffer Velde ute til venstre. Kantspilleren dro først av nysignerte Hove, så sklir Pallesen Knudsen forbi, og Velde fikk fri bane til å sette ballen forbi Opdal. Haugesund to skritt nærmere å knuse sin grusome borteform.
Like etterpå kom Niklas Sandberg seg fri ute til høyre, men avslutningen gikk utenfor. Så var Haugesund på farten nok en gang. Martin Samuelsen avsluttet i stolpen med et skudd fra like utenfor 16-meteren. Ruben Kristiansen fulgte ikke med på returen, som havnet hos Niklas Sandberg, men Håkon Opdal reddet forsøket fra rogalendingen.
Brann hang ikke sammen i den første omgangen.
– Det forsvarsspillet er ikke Eliteserien verdig. Terningkast én, sa Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson i pausen.
Saken fortsetter under videoen.

– Det var deilig å sende «Palle» i pølseboden

Redusering og håp

Etter pause fikk Brann strammet opp det defensive, og vertene tok mer og mer over spillet. Med tyve minutter igjen fikk de uttelling.
Bård Finne slo inn et utoverskrudd hjørnespark. Runar Hove vant duellen, og ballen landet hos Aune Heggebø. Spissen fikk delvis kontroll på nedfallsfrukten, og kjempet inn reduseringen bak Egil Selvik.
Så kom innbytter David Møller Wolfe seg rundt på venstrebacken. Bergenseren slo knallhardt inn, men Egil Selvik var først på, og bokset innleggsforsøket bort fra farlig område.
En god periode ble kronet med at Brann fikk straffe. Moonga Simba tok med seg Stølås på en liten rundtur inne i FKHs felt, og backen felte svensken.
Robert Taylor stilte seg opp, droppet opphoppet som han viste for to uker siden, og leverte et straffespark i keeperhøyde til høyre for Egil Selvik som reddet forsøket fra finnen.
I en god Brann-periode smalt det andre veien. Therkildsen slo en lang ball i bakrom. Søderlund gikk i kroppen på Hove, noe som banet veien for Alioune «Badou» Ndour. Spissen kom alene med keeper og scoret etter bare ett minutt på banen. For en inntreden fra senegaleseren.
Det var det siste som skjedde av begivenheter på Brann Stadion, og Haugesund tok sin første borteseier i årets Eliteserien på bekostning av et Brann-lag som nå får en enda vanskeligere høst i kampen om å holde seg i Eliteserien.
Eliteserien
Sønnen satt fast i Russland da krigen brøt ut: – Kjente godt på det
19/09/2022 KLOKKEN 09:41
Eliteserien
Inne i landslagsvarmen etter drømmesesong: – Befriende at vinduet er stengt
16/09/2022 KLOKKEN 14:30