Oppdatert 24/06/2021 klokken 22:53 GMT+2

Brann-spillerne fortviler etter målet som ble strøket

FK Haugesund - Brann 1-0 (0-0)
Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene: Wadji matchvinner da Haugesund slo Brann

Statistikken var dyster for Brann foran møtet med Haugesund på bortebane. Sist de hadde like få poeng i Eliteserien etter ni kamper var 1998. Kun én av de siste 12 bortekampene hadde endt med seier. I tillegg har selvtilliten til mange spillere tilsynelatende vært fraværende: kanskje best illustrert med at kun ett av de siste fem straffesparkene har blitt scoret på.
Å si at Haugesund-kampen betydde mye for Kåre Ingebrigtsen i forkant av kampen, ville vært en underdrivelse.
Brann startet friskt. Aune Heggebø klarte til og med å tvinge en ball i mål, og gjestene jublet febrilsk i to-tre sekunder. Dommer mente dog at Branns unge spiss hadde dyttet Thiedemann i ryggen, og scoringen ble derfor annullert. Til både spillerne og Ingebrigtsens store forbauselse.
– Dommeren prøver å si det er dytt, men de der skjer jo inni boksen hele tiden. Jeg tror ikke jeg hadde fått straffe på det liksom, sa Heggebø til Discovery i pausen.
– Klink frispark, mente Thiedemann Hansen rett i etterkant.
Haugesund tok mer over senere i omgangen. Krygård var centimetre unna med en spektakulær volley. Velde testet Holmen Johansen med en curler fra venstresiden. Og formsterke Mikkel Desler kjørte sitt eget show fra høyrebacken. Men lagene gikk til pause på 0-0.
Det var hjemmelaget som fortsatte å presse på etter hvilen. Brann skapte nærmest ingenting. Da måtte Kåre Ingebrigtsen gjøre grep. Ut med midtbanespiller Mathias Rasmussen. Inn med Daouda Bamba, som ble hvilt fra start. Det hjalp ikke stort, for selv om Brann trykket FKH bakover i banen mot tampen, så uteble de store sjansene. Riktignok med ett unntak, da Thiedemann Hansen slurvet og kun en meget habil Egil Selvik hindret utligning.
Haugesund skulle derimot få sin etterlengtede scoring. Og det var fra en mann mange unnet en scoring. Ibrahima Wadji ble tredd gjennom av Bruno Leite, tråklet seg videre, kom alene med Branns sisteskanse og tuppet inn 1-0.
Likevel var keeper Egil Selvik selvkritisk til eget lag fra det han analyserte bakerst på banen.
– Vi må ta oss selv i nakken, for det blir veldig berg-og-dalbane. Det er store kontraster fra forrige hjemmekamp, mente han.
Dermed endte det med 1-0. Brann ligger fortsatt sist på tabellen - og det etter å ha spilt hele ti kamper. Opp til trygg grunn er det tre poeng. Haugesund klatrer derimot opp på 8. plass.
Ruben Kristiansen satte nok ord på det mange bergensere kjenner på om dagen, i sitt intervju med Discovery etter kampen.
– Nå skal jeg inn i garderoben for å deppe litt. Jeg gidder ikke reise rundt og tape lenger, sa han oppgitt.
– Det er helt forjævlig. Jeg føler det bare skjer igjen og igjen.