Stabæk - Bodø/Glimt 0-3 (0-0)
Med mye regnvær de siste dagene, var det knyttet spenning til om kampen kunne spilles eller eventuelt bli avbrutt underveis.
Men regnet ga seg heldigvis og det ble 90 minutter med fotball på Nadderud. Det var imidlertid først i andre omgang at vi fikk litt action.
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
02/12/2022 KLOKKEN 14:49
Da straffet Erik Botheim gamle lagkamerater, før Fredrik Bjørkan økte til 2-0.
Etter at Kornelius Normann Hansen fikk rødt kort midtveis i omgangen, kunne Glimt spille kampen ut på sparebluss.
Saken fortsetter under videoen.

Utvist etter marerittminutter: – Mjøndalen spiller i OBOS-ligaen i 2022

– En tålmodighetsprøve

– Vi var på vei i første også. Det tar ofte litt tid, så strålende gjennomført, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til Discovery etter kampen.
Stabæk lå tidvis svært dypt, men til slutt malte Glimt motstanderen i stykker, som så mange ganger før.
– Det er utfordrende. Det er en tålmodighetsprøve. Vi må flytte på dem. At vi ikke slår inn i rommene for tidlig. De må gjøre utslagene, da kommer rommene. Så handler det om nøyaktighet, sa Knutsen.
– I dag var Glimt bedre enn oss. De vinner fortjent, sa Stabæk-trener Eirik Kjønø.

– Ikke noe å klage på

I første omgang styrte Glimt det aller meste, med nærmere 75 prosent ballbesittelse, men de helt store sjansene uteble.
– De ligger lavt i en 5-4-1 og prøver å stenge rommene for oss. Jeg føler indreløperne ofte kommer seg fri, også jeg jeg har en del rom der, så vi må bare treffe på den siste pasningen. Da tror jeg vi kommer til å skape en del sjanser, sa Patrick Berg i pausen
– Det er helt fint. Det er litt bløtt, men ingenting som skal stoppe en fotballkamp. Det er ikke noe å klage på, sa han om baneforholdene.
– Det har gått bra. Vi har vært heldige, for det har ikke regnet, sa Knutsen i pausen. I forkant av kampen mente han kampen ikke burde blitt spilt.
Hør hva Knutsen sa i videoen under.

Mener kampen ikke burde bli spilt: – Blir en parodi

Scoret mot gamleklubben

I andre omgang var presisjonen bedre for Glimt, og ti minutter ut i omgangen fikk de scoringen sin. Sondre Brunstad Fet slo inn på bakerste stolpe, og der vant Erik Botheim, som scoret 0 mål på 15 kamper i Stabæk i fjor, duellen og stanget inn sin 12. scoring for sesongen.
Målet liknet svært på scoringen som Botheim ble fratatt på overtid mot CSKA Sofia onsdag, men denne gangen ble det godkjent.
– Det er en storscorer verdig, sa Discovery-ekspert og tidligere Stabæk-spiss Bernt Hulsker om hodestøtet.
Bare åtte minutter senere økte Fredrik Bjørkan ledelsen, denne gangen etter innlegg fra Ola Solbakken på bakerste stolpe.

Utvist etter holding

Vondt skulle bli til verre for Stabæk, for fem minutter senere fikk Kornelius Normann Hansen sitt andre gule etter å ha holdt igjen Amahl Pellegrino.
Dermed kunne nordlendingene ta en tidlig ferie.
Helt på tampen av kampen satte Gilbert Koomson inn sitt første mål for Glimt med en lekker avslutning fra utsiden av sekstenmeteren.
Ettersom Molde også vant, er tabellen uforandret med Glimt på topp, tre poeng foran moldenserne. Rosenborg på tredjeplass spiller senere i kveld.
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
02/12/2022 KLOKKEN 14:30
Eliteserien
Forlater Vålerenga etter benkesliting: – Nesten kroken på døra for egen utvikling
01/12/2022 KLOKKEN 12:03