Botheim forlenget utrolig Tromsø-rekke: – Han var sulten

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 09/05/2021 klokken 21:10 GMT+2

Erik Botheim stod med fire mål i Eliteserien - alle mot Tromsø - før seriedebuten for Bodø/Glimt. Etter sju minutter spilt på Aspmyra forlenget 21-åringen den utrolige målrekken.

Erik Botheim feirer 1-0-scoringen mot Tromsø.

Bodø/Glimt - Tromsø 3-0
Fire mål på 34 Eliteserie-kamper var fasiten for Erik Botheim før søndagens kamp i helgult på Aspmyra.
Fire mål høres kanskje snaut ut, men Botheim har ekstreme tall mot én spesifik klubb, nemlig søndagens Glimt-motstander Tromsø. 21-åringen står med tre mål for Rosenborg mot Tromsø i 2019 og ett mål for samme klubb mot TIL i 2018 – alle på hjemmebane.
Den eleville statistikken skulle vise seg å bære frukter i hjemmedebuten for Bodø/Glimt, for allerede etter snaue sju minutter spilt på Aspmyra, lå ballen i nettet bak TIL-keeper Karlstrøm. Et strålende innlegg av Alfons Sampsted landet perfekt på hodet til Botheim, før spissen kontrollert styrte ballen presist ved stolperota.

Se høydepunktene: Kontrollert Glimt-seier i «Slaget om Nord-Norge»

– Først og fremst veldig gøy, konkluderte 21-åringen i pauseintervjuet med Discovery.
Etter kampslutt sa Glimt-trener følgende om debutanten:
– Utrolig gøy at han får den scoringen. Jeg spurte han før kampen om han var sulten nok, og da han kom ut på banen sa han at han var det, og det var helt tydelig. Det var gøy, sa Kjetil Knutsen.
Se scoringen her. Saken fortsetter under videoen.

Pangstart for Glimt: Botheim med årets første

Mens målpoeng-kongene Jens Petter Hauge, Philip Zinckernagel og Kasper Junker er borte fra Aspmyra, er evighetsmaskinen Ulrik Saltnes fortsatt på plass på den helgule midtbanen. Og lysluggen fortsatte der han slapp i 2020.
Kun fem minutter etter at Botheim sendte hjemmelaget i ledelsen, var indreløper Saltnes på plass på rett sted til rett tid, og doblet hjemmelagets ledelse. Denne gangen var det Sondre Brunstad Fet som dro fram serveringsbestikket.
Bodø/Glimt har vunnet fire av sine siste åpningskamper i Eliteserien, og også i dag skulle seieren komme for godstoget fra Bodø. To skulle nemlig bli til tre i den andre omgangen. Erik Botheim så ut til å ha satt inn sitt andre for dagen, men reprisen viste at det var en uheldig Lasse Nilsen som var sist på ballen på bakerste stolpe.
Uansett, mål er mål, og 3-0 i serieåpningen er mer enn godkjent for de helgule seriemesterne. For Tromsø sin del, var de rødhvite godt med i kampen i perioder, men maktet aldri å sette ballen i nettet bak Nikita Haikin.
Allerede torsdag venter nok en tøff motstander for Gaute Helstup og co. når nordlendingene tar i mot Molde på Alfheim.

Knutsen etter 3-0: – Jeg håper vi har mer å gå på