Bodø/Glimt 7-2 Strømsgodset (4-0)
Bodø/Oslo: – Det er bare å beklage resultatet. Vi ønsket å komme hit og få til noe, men vi møter et lag som er mye bedre enn oss, sier Strømsgodset-trener Håkon Wibe-Lund til Discovery etter å tapt med fem mål mot Bodø/Glimt.
Eliteserien
Uavgjort mellom far og sønn Espejord: – Drar herfra i fred og fordragelighet
I GÅR PÅ 17:26
Strømsgodset-keeper Viljar Myhra måtte plukke syv baller ut av nettet bak seg. Han var selvsagt skuffet.
– Det var blytungt. Det er bare å legge seg flat, for i dag møtte vi ikke opp, sa Strømsgodset-keeper Viljar Myhra etter å ha sluppet inn syv mål mot Bodø/Glimt.
Kaptein Gustav Valsvik scoret kampens siste mål, han er klar på at denne kampen må glemmes.
– Nå venter Mjøndalen, og vi må bare omstille oss. Tre kamper på en uke, og da må vi bare reise kjerringa, sier viken.

Hauge ble tildelt gullmedaljen: – Spørs når jeg er tilbake

Nordås: – Fikk temposjokk

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen var ikke helt fornøyd, på tross av storseieren
– Vi scorer syv i dag, men vi skulle gjerne sett at vi ikke slapp inn det ene av de to baklengsmålene. Men det er fremgang, sier Kjetil Knutsen.
Bodø/Glimt-treneren skryter av ny-signeringen Lasse Nordås, og forteller at han må gjennom en prosess for å herdes, og tåle det treningsregimet som er i Glimt. Det bekrefter spissen.
– Det har vært en prosess. Jeg fikk et temposjokk da jeg kom hit. Jeg har stått i gang litt alene for å trene litt ekstra. Jeg merka at jeg hadde litt å ta igjen, sier målscorer Nordås.
Den tidligere Strømmen-spissen var veldig fornøyd med kampen.
– Det var fantastisk moro. Å se laget levere, og ikke minst være med å bidra. Jeg er en målscorer, det er det som er jobben min, sier Nordås når han ser scoringen sin i reprise.

Se høydepunktene: Glimt danset til storseier

Glimt tok styring fra start

For Strømsgodset var høytflyvende etter seieren mot Rosenborg på søndag, men mot den regjerende seriemesteren ble drammenserne dratt kraftig ned på jorda igjen.
Allerede etter seks minutter smalt det fra vertene. Patrick Berg tok rollen som hovmester, og serverte en utsøkt gjennombruddspasning til Sondre Sørli. Den tidligere KBK-spilleren kom inn i feltet fra høyre, og spilte ut til ingen ringere enn Ulrik Saltnes som enkelt bredsida inn kampens første.
Like etter kunne Moses Mawa kvittert for gjestene. Hove stanget ballen gjennom til Fred Friday. Spissen fosset oppover banehalvdelen til de gulkledde før han slapp ballen ut til Moses Mawa. Kantspilleren, som fikk litt skrå vinkel forsøkte å plassere ballen forbi Nikita Haikin, men sisteskansen gjorde seg stor og fikk avverget forsøket.

Målshow

Men så skulle alt handle om de gulkledde fra Bodø.
Etter et kvarter slo Patrick Berg inn et hjørnespark som Ulrik Saltnes freidig flikket inn fra kloss hold, men det var flere som ville være med på målfesten.
Alfons Sampsted fikk ballen ute til høyre midt på Strømsgodsets banehalvdel. Høyrebacken slo tidlig inn mellom forsvar og keeper, og på bakerste dukket Ola Solbakken opp, men det stopper ikke der.
For etter tre scoringer hadde ikke Erik Botheim fått skrivet seg inn i målprotokollen. Det ville han gjøre noe med.
Saltnes fant Solbakken ute til venstre. På andre berøring chippet kantspilleren ballen inn på bakerste stolpe. Der stod Erik Botheim alene, og spissen lot seg ikke be to ganger. Headet via kunstgresset og inn bak en sjanseløs Myhra.
Herman Stengel var alt annet enn fornøyd med lagets innsats i pausen.
– Det var blytungt. Vi må gjøre noe helt annet i andre omgang hvertfall. Vi er for sene overalt. Det ser stygt ut, sa Herman Stengel til Discovery i pausen.

Innbytternes omgang

Bodø/Glimt byttet ut både tomålsscorer Ulrik Saltnes og Ola Solbakken i pausen for Pernambuco og Hugo Vetlesen, men de virket lystne på å spille seg inn på Glimt-laget.
For etter en rolig start på den andre omgangen, ville Saltnes på scoringslisten. Etter litt klabb og babb inn i feltet havnet ballen hos bæringen, som curlet ballen inn oppe i hjørnet bak Myhra. 5-0 med tyve minutter igjen.
Så satt reduseringa for gjestene. Lars-Christopher Vilsvik slo inn et høyt innlegg fra høyre. På bakerste stolpe stod Mikkel Maigaard merkelig alene. Dansken takket for muligheten, og sørget for at gjestene fikk med seg et trøstemål på vei tilbake til Drammen.
Men Bodø/Glimt hadde flere innbyttere som ville markere seg.
Først blir ny-signeringen Lasse Nordås spilt gjennom. 21-åringen gjorde alt rett, og sørget med det for sitt første mål i Eliteserien. Da ville ikke Alex Lindahl være noe verre.
Bjørkan kom seg til avslutning fra sin venstrebackposisjon. Myhra reddet, men klareringen til Ari Leifsson gikk via Bjørkan og inn til Alex Lindahl som takket og bukket inn 7-1 med en enkel heading.
På tross av syv baklengs, nektet Strømsgodset å legge seg helt ned. Lars-Christopher Vilsvik med hjørnespark to minutter før full tid. Inne foran mål dukket kaptein Gustav Valsvik opp, og reduserte for gjestene, uten at det målet fikk noen videre betydning på sluttresultatet.
Eliteserien
Herjet foran 20 000: – Elsker sånne kamper
I GÅR PÅ 14:47
Eliteserien
Tidenes 16. mai – ny publikumsrekord på fotballens festdag
I GÅR PÅ 13:56