Rosenborg - Haugesund 0-0 (0-0)
Det var alt annet enn sol som møtte Rosenborg og Haugesund på Marbella fredag kveld. På den regntunge spanske «solkysten» jaktet Kjetil Rekdal sin andre seier i pre-season.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
I GÅR PÅ 15:14
På motsatt halvdel stod Jostein Grindhaug sitt Haugesund, som på sin side hadde vunnet to av fire treningskamper før fredagens oppgjør.
Men det ble ikke servert festfotball i Spania. Den regntunge matten gjorde at finspillet uteble fra begge lag.
RBK kom fra en grusom prestasjon borte mot Ranheim der det endte med et 0-3-tap. Fredag fremstod Kjetil Rekdal sitt lag langt mer solid, og Haugesund slet med å spille seg til noen store muligheter i førsteomgang.
Det var trønderne som skapte det som var av målsjanser, men heller ikke RBK var særlig farlig på det våte gresset. Nærmest var Sam Rogers, som headet ballen mot mål etter en corner. Haugesund fikk på sin side ryddet opp og reddet ballen på strek.
Trønderne kom til mange innleggsforsøk. Edvard Tagseth startet i en vingbackrolle og var et stadig aktivum på venstresiden. Til tross for mange innlegg, uteble de store sjansene.
Haugesund var på sin side aldri i nærheten av å true André Hansen i RBK-buret.

Fiabema-debut

Heller ikke etter pausen ble det levert et fyrverkeri av en omgang, men supportere fra begge lag fikk stiftet bekjentskap med nysigneringer for første gang.
I forrige uke bekreftet Rosenborg at de hadde sikret seg Bryan Fiabema på lån med kjøpsopsjon. Fredag fikk 19-åringen sine første minutter i RBK-trøya. Kantspilleren, som fikk sin Eliteserie-debut for Tromsø som 16-åring, kom inn i pausen, uten at han klarte å sette fyr på Rosenborg-laget.
Etter 77 minutter var det duket for en ny debutant. Inn for Haugesund kom Hilary Gong inn. Den 23 år gamle nigerianeren kommer fra nederlandske Vitesse og ble bekreftet av FKH tidligere fredag. Heller ikke Gong klarte å sette sitt preg på kampen.

Et av de store spørsmålene

Rosenborg - Djurgården 1-2, Kristiansund - Rosenborg 3-2, Rosenborg - Byåsen 7-2, Ranheim - Rosenborg 3-0 og Rosenborg - Haugesund 0-0 er fasit for Rekdal etter fem treningskamper.
Discoverys fotballekspert er spent på å se hva den nye RBK-treneren vil få til i 3-4-3 når sesongen sparkes i gang 3. april
– Når jeg ser på troppen til RBK, så er det ikke noe galt med den. Den ser egentlig ganske bra ut, men de må få satt det sammen. Det er vanskelig å spå hvor lang tid det tar, men det er vanskelig å komme inn i RBK med ny formasjon og nytt tankesett. Jeg er veldig spent på Rosenborg. Det er et av de store spørsmålene for meg, sa Skullerud.
Rosenborg kan ta med seg at dette var den første kampen under Rekdals ledelse der de holdt nullen.
Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
I GÅR PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
I GÅR PÅ 20:42