Populære sporter
All sport
Vis alt

Odd-spiller Solomon Owusu blomstrer i ny rolle: – Skreddersydd for meg

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 13/04/2022 klokken 00:00 GMT+2

I fjor måtte 26 år gamle Solomon Owusu ofte ta til takke med en plass på benken, og i de kampene han startet var han en del av forsvarsleddet. Nå har den tidligere Raufoss-spilleren fått rotfeste sentralt på midten.

Solomon Owusu

Foto: NTB

Etter en 2021-sesong med lite spilletid, har Solomon Owusu etablert seg i Odd-elleveren.
Nå er 26-åringen en del av treeren på midtbanen i Skien.
– Det passer meg og mine ferdigheter bra. Jeg liker både å forsvare meg og være med litt opp, så jeg føler at den er skreddersydd for meg, sier Solomon Owusu til Discovery.
Owusu fikk ni Eliteserie-kamper fra start i hans første sesong som Odd-spiller. I sju av kampene spilte han som stopper, mens han startet de resterende to på høyrebacken.
Nå blomstrer 26-åringen i hans nye posisjon: Den dype midtbanerollen i Odds 4-3-3-formasjon.
– Når vi forsvarer oss, så er jeg mer som en del av en forsvarstreer. Når vi angriper, så er jeg på midten. Det er en dynamisk rolle der man må «switche» om ganske ofte og ganske fort, forklarer Owusu.
Det gir rom for at Odd-spilleren får brukt styrkene sine på en helt annen måte.
– Jeg føler jeg er ganske bra med ball og er en ok ballfordeler, samt bra defensivt én mot én. Jeg kan også dra av folk og sette opp spill, så jeg føler jeg får være med på litt av alt, fortsetter midtbanemannen.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Sto ved et veiskille i karrieren: – Det var kanelboller og vafler, alt sammen

King ville ha han på midten

Den norske fotballstjernen Joshua King har kjent Solomon Owusu siden de var barn.
Watford-spilleren har tidligere vært full av lovord om Odds nye ess på midtbanen, og han så tidlig at Owusu burde bli flyttet opp på midtbanen
– «Solo» spiller jo litt midtstopper, og jeg er litt uenig der. Nå skal ikke jeg ha Odd-treneren på nakken her, men jeg mener at han får ut hele potensialet sitt som dyp midtbane, sa den profilerte spissen til Discovery i forbindelse med hans egne fotballskole i juni i fjor.
– Det virker som om King hadde et poeng?
– Det virker sånn! Jeg føler som sagt at jeg kan få ut alle mine kvaliteter som dyp midtbanespiller. Det er der jeg føler meg hjemme, så det er deilig, ler Owusu.

Fått opp løpskapasiteten

Solomon Owusu har spilt på midtbanen tidligere i karrieren, men har blitt flyttet ned som stopper etter at han signerte for Raufoss i 2018.
Da Owusu ble spurt om King-uttalelsene i fjor, var han klar på at løpskapasiteten måtte opp før han kunne spille i midtbaneleddet.
Nå er motoren større enn noen gang, ifølge midtbanespilleren med ghanesiske aner.
– Jeg har jobbet med den gjennom hele fjoråret og fortsetter å jobbe med den, så jeg føler jeg kommer i bedre og bedre form og selvtilliten er der.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Ut mot Mourinho: – Han har et verdisyn så langt unna hva jeg står for

Ny trener

Før årets Eliteserie-sesong har Odd fått ny trener. Inn portene på Skagerak har Pål Arne «Paco »Johansen kommet, men den nye rollen ble først tatt opp med assistenttrenerne.
– De spurte meg om hva jeg ville prøve meg som og dyrkes som. Jeg sa jeg ville prøve meg på midten, og så kom Paco inn. Jeg slet litt med skader, men jeg fikk vist meg fram i den andre eller tredje uken etter at han hadde kommet inn. Etter det har det egentlig gått veien, forklarer Owusu.
«Paco» har åpenbart latt seg imponere av hva han har sett av 26-åringen. Han har startet alle de tre offisielle kampene Odd har spilt denne sesongen i den dype midtbanerollen.
Owusu har også latt seg imponere over hva den nye Odd-treneren har tilført på treningsfeltet.
– Han har kommet inn med nye ideer og nye impulser. Han krever mye av alle, og alle må være på tå hev. Uansett hva man heter, så må man prestere uke inn, uke ut, eller så er det en annen som får prøve seg i kamp. Han har en plan for alt, så han er en dyktig mann, sier Solomon Owusu om sin nye sjef.
Artikkelen fortsetter under videoen:
picture

– Stolt av det vi gjør i andreomgang

Ett år til å tilpasse seg

Det er ikke bare et posisjonsbytte som har gjort godt for Odds nye ankermann. I tillegg til å ha kommet høyere i banen, er han også erfaring rikere etter hans aller første sesong på øverste nivå.
– Han har kommet med en rolle som passer meg bra, og så har jeg selvfølgelig selvtillit etter å ha vært i Eliteserien i én sesong. Jeg har hatt fått kjent på det, så jeg føler det kan bli bra i år, forteller Owusu.
For til tross for lite spilletid i fjor, var den første sesongen i Eliteserien likevel viktig for at han nå har funnet sin plass i startelleveren.
– Jeg vil si at det er en stor forskjell sammenlignet med i fjor, og så kommer det an på person fra person. Noen trenger tid til å tilpasse seg, andre trenger det ikke, sier 26-åringen, før han oppsummerer det første året etter overgangen fra Raufoss:
– For min egen del var det veldig viktig å få et år der jeg kjente på nivået hver uke og var med på rammene rundt. Selvfølgelig prøvde jeg å spille meg inn på laget, men jeg følte det var viktig for meg og for min utvliking.
Sett denne?
picture

Se Godset-analysen: – Det har de ikke i verktøykassa

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame