• Se Kristiansund mot Viking søndag kl. 17 på discovery+
Om det var et forsøk på å oppildne Kristiansund og Sandefjord, er vanskelig å si, men Mjøndalen-spiller Christian Gauseth gikk hardt ut mot de to klubbene i et intervju med TV 2 i forkant av klubbenes kamper mot Stabæk og Brann.
– De er ferdigspilte «softis-lag», som smelter med en gang solen kommer. De ser fine ut når de kommer ut av maskinen, men kommer ikke til å hjelpe oss. Det vet vi, sa Gauseth.
Eliteserien
Ønsket mer lønn – nå er nøkkelspilleren ferdig i klubben
24/11/2022 KLOKKEN 16:50
– Vi feide over Kristiansund 5-0. Det var kun et lag på banen, og mot Sandefjord vant vi 3-0 på bortebane. Så nei, akkurat de lagene har jeg gitt opp. De kommer ikke til å hjelpe oss. Det er lag uten ryggrad. Men det er flere gode lag i Eliteserien som kanskje hjelper oss senere. Det er det vi må håpe på, fortsatte han.
Gauseth kom med nye angrep mot KBK etter deres tap for Stabæk. Se intervjuet her.

Fikk rett i egen spådom: – Det er en sykdom

– Han snakker alltid ned KBK

Der Sandefjord ledet 2-1 mot Brann frem det til det 93. minutt, endte Kristiansund opp med et skuffende 0-3-tap for Stabæk. Det førte til mer kritikk fra Gauseth.
– «Gapseth» snakker alltid ned KBK. Jeg vet ikke hvorfor, sier en lattermild KBK-trener Christian Michelsen til Discovery.
For to år siden kom moldeneren med en annen tirade i et intervju med VG. Den var rettet mot Kristiansunds spillestil.
– Det ene øyeblikket så har vi ikke spillestil, i det neste øyeblikket har vi ikke ryggrad. Faktum er at det er dem vi har vært snillest mot, påpeker Michelsen.

– Bør være takknemlig

Og det stemmer forsåvidt, det. Kristiansund står med bare ett poeng mot Mjøndalen. Mot de to andre bunnlagene har de tatt tre.
– Vi har tapt for alle de tre lagene. Vi har tapt borte for alle de tre lagene som for tiden ligger nederst på tabellen. Brann var en jevn batalje i Bergen. Stabæk fikk det altfor enkelt. Mjøndalen var helt forferdelig. Vi slo Stabæk og Brann på hjemmebane, men ga også Mjøndalen poeng der. De har kommet veldig godt ut av det mot oss. «Gapseth» bør prise seg lykkelig og være takknemlig for akkurat det, humrer Michelsen.
Kristiansund lå på tredjeplass da to tredjedeler av sesongen var spilt, men har opplevd en formdupp i de siste seks kampene.
– Det er vanskelig å gi konkret svar på det. Det er sammensatt. Men vi har definitivt ikke vært gode nok. Så er det populært å snakke om mentalitet, at man ikke er gode nok mot antatt svakere lag og så videre, men det er først og fremst et kollektiv som ikke har fungert og vært like godt som tidligere i sesongen, sier Michelsen.
Eliteserien
Ble hentet på korttidskontrakt i sommer – nå er han klar for tre nye år
24/11/2022 KLOKKEN 10:35
Eliteserien
Islandsk unggutt klar for Haugesund: – Stort steg opp
23/11/2022 KLOKKEN 12:26