– Vi er veldig glade for at forbundet har tatt seg bryet med å faktisk endre terminlisten, slik at vi møter andre «Viken-lag» med samme utgangspunkt som oss i de tre første rundene, sier sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen til Eurosport.
– Vi er alt-i-alt fornøyde omstendighetene tatt i betraktning, og så må vi samtidig rose forbundet for et godt arbeid, fortsetter han.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
I GÅR PÅ 07:33
Sportssjefen var en av de som tidligere fremmet forslaget om å nettopp la klubbene som er underlagt treningsnekt, å møtes i de første kampene.
– Vi var flere som kom med innspill til forbundet om akkurat dette. Nå er det ikke sånn at vi tror vi skal vinne alle de kampene av den grunn, men vi synes det er greit at utgangspunktet er relativt likt i starten - om man kan si det i disse tider, sier Berntsen.
Det nye oppsettet tar utgangspunkt i oppstart helgen 8.-9.mai. Der møter Sarpsborg Mjøndalen i serieåpningen. Se hele spilleplanen her.

Ønsket senere seriestart

– Med sola og vinden i ryggen så kunne vi selvsagt tenkt oss en enda senere seriestart, men så lenge vi først møter de lagene med samme forutsetninger som oss så er vi fornøyde, sier Berntsen.
– Optimalt sett hadde det gjort seg med 1-2 uker senere oppstart. Men nå får vi bruke de tre første rundene til å presse opp kampformen - gitt at vi får starte opp med full kontakttrening 12. april.

– Ikke optimalt

Sportssjef i Stabæk, Torgeir Bjarmann synes den nye spilleplanløsningen er grei. Likevel skulle også han gjerne sett at seriestarten ble utsatt ytterligere.
– Det viktigste for oss er å begynne å trene ordentlig. Slik som det er nå så får vi snaut fire uker oppkjøring før sesongstart, og det er ikke optimalt med tid for å få en hel tropp spillbar. Vi må huske på at vi skal spille flere kamper i år enn de tre første serierundene, med blant annet et heftig kampprogram i mai (seks serierunder), sier Bjarmann før han legger til:
– Men nå har vi i det minste en dato å planlegge ut ifra, og det er selvfølgelig veldig greit med kort reisevei og at vi møter lag som har vært i samme situasjon som oss i starten. Vi skal ta dette på strak arm, og være klar som alle andre.
Stabæk møter Lillestrøm hjemme i første serierunde.
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
I GÅR PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38