LERKENDAL (Discovery):
Selv om veteran Per Ciljan Skjelbred mente RBK ville vunnet om kampen hadde vart ti minutter lenger, var de aller fleste enige om at Bodø/Glimt var det beste laget mot Rosenborg på fotballens festdag 16. mai.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
EN DAG SIDEN
Trønderne viste mental styrke og fikk med seg ett poeng på tampen, men i Bodø var man ikke imponerte og Patrick Berg regelrett slaktet gjestenes taktiske inngang og gjennomføringsevne.

Hareide: – Se på seg sjøl

Åge Hareide har fått med seg kritikken fra nord, men har syrlige stikk å by på i retur:
– De får kanskje se på forsvarsspillet sitt, når vi scorer to mål mot dem på en så dårlig dag. Da tror jeg vi kan gjøre det bedre på en god dag. Hvis vi var elendige der, skal vi sørge for at vi er veldig bra når de kommer hit, sier han til Discovery på Lerkendal onsdag.
Det er tre dager siden oppgjøret på Aspmyra og Hareide forbereder sine tropper til hjemmemøtet med Brann. Han er fornøyd med å ha fått med seg fem poeng på de tre første kampene – og særlig at de fikk med seg to mål og ett poeng på Aspmyra.
– Det er det vi jobber mye med nå, å få sammen en gruppe som har god arbeidsmoral. Det viste vi i Bodø, det viste vi i Oslo på bortebane. To vanskelige kamper der vi får med oss poeng, der vi slett ikke er bra, noe vi var hjemme mot Viking, sier Hareide, og fortsetter:
– Det er viktig, å score to mål på en dårlig dag er ekstremt viktig. Det var årsverste for oss og årsbeste for dem, og vi spiller uavgjort, konstaterer RBK-sjefen.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Rosenborg reddet poeng mot Bodø/Glimt

Reitan: – De får slå oss, da

Også eks-Glimt-spiller Erlend Dahl Reitan har fått med seg at gamle lagkompiser slengte med leppa etter 2-2-kampen og er klar til å parere med et glis.
– De får slå oss, da, hvis vi var så dårlige, er hans første, korte svar på meldingene fra Glimt-land.
– Er det så enkelt?
– Jeg skjønner jo hva de mener, vi var ikke fornøyde med prestasjonen. Spesielt i andre omgang. Da traff vi dårlig på presset for eksempel, det vet vi godt sjøl. Så tenker jeg det passer best at Glimt snakker om seg sjøl, det samme gjelder Vålerenga også. Vi har fokus på det vi kan gjøre noe med og det er vår egen prestasjon. Vi er godt fornøyd med ett poeng slik kampen ble der oppe, resonnerer backen.

– Vålerenga må prestere før de snakker

Hareide har varslet at RBK kommer til å ha en mer defensiv taktisk inngang på bortebane enn hjemme denne sesongen. Så langt har laget spilt 1-1 på Intility og 2-2 på Aspmyra. Etter begge oppgjørene fikk trønderne kritikk fra hjemmelaget
Det kan Dahl Reitan like.
– Det er jo litt deilig, jeg må si det. Men at Glimt melder er i og for seg litt forståelig fordi de var overlegne. Vålerenga syns jeg må prestere før de begynner å snakke, mener han.
– Så du syns Glimt var overlegne?
– Ja, de var jo det i andre omgang. De treffer på den (kritikken, red.anm), men om de melder eller ikke, er samme for oss. Vi dro hjem med ett poeng og er fornøyde med det, det hadde vi vært før kampen også, sier høyrebacken.
Han følger opp:
– Vi hever oss jo faktisk i minuttene før vi får 2-2 der også. Jeg skal ikke si det er fortjent, men det lå litt i lufta på slutten der. Det er nesten sånn at hvis vi hadde fått et par brudd til på slutten der... Jeg så Ciljan sa at Glimt hadde flaks, det var vel en brannfakkel, flirer han.
Saken fortsetter under videoen.

– Tror det var godt for begge at vi skilte lag

Botheim kan fylle poengplukkersko

Han spilte for et Bodø/Glimt-lag som forbedret seg veldig i 2019-sesongen og tok sølv. Fjorårets utgave knuste det som var av rekorder. Spørsmålet er om de tar ytterliggere steg utover i 2021.
– Som jeg har sagt flere ganger, systemet til Glimt er så bra at det blir godt uansett. Stammen er den samme, men de mangler selvfølgelig poengplukkerne sine fra i fjor og der er de nødt til å få fram nye.
– Erik Botheim for eksempel?
– Ja, Erik for eksempel, sier Dahl Reitan.
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
I GÅR PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38