Populære sporter
All sport
Vis alt

Bells landslagskamerat har kommet for å imponere: – Jeg er en selvsikker person

Tiril Haga

Publisert 27/08/2021 klokken 10:21 GMT+2

Discovery tok en prat med Vikings nye og nylig ankommet midtbanespiller Gianni Stensness.

Gianni Stensness

Foto: Getty Images

  • Få med deg Viking - Rosenborg klokken 18.00 søndag på discovery+.
– Jeg hadde ikke trodd at det var her jeg skulle ende opp i 2021. Jeg har alltid hatt lyst til å spille i Europa, men det er morsomt at det ble i Norge, sier Gianni Stensness (22) til Discovery.
Den defensive midtbanespilleren fra Australia, signerte en tre-årskontrakt for Viking tidligere i august. Stensness kommer fra den australske fotballklubben Central Coast Mariners FC.
Tirsdag hadde han sin første trening med laget - etter to uker i karantene.
– Jeg må si jeg var litt nervøs i begynnelsen - og har ikke hatt den følelsen på en god stund. Jeg er en selvsikker person, vært i den samme klubben i to år og startet hver uke, så det er jo noe annet å komme til et helt nytt miljø. Men etter at jeg hadde møtt alle så gikk det veldig fint, sier Stensness.
– Fotball-delen var jeg ikke nervøs for, og jeg satt ikke alt for høye forventninger til meg selv siden jeg har vært noen uker i karantene. Men jeg vil imponere mine nye lagkamerater, og føler meg fornøyd, fortsetter 22-åringen som legger til at han syntes det var uvant å spille på kunstgress.
Stensness mor er fra Australia og faren fra New Zealand, som betyr at han har statsborgerskap i begge landene.

Norske aner

Og ja, det er en forklaring bak hans norske etternavn.
– Langt bak på min fars side, så har vi norske slektninger. Men jeg har ikke møtt noen enda, forklarer Stensness.
22-åringen forteller og at han har spilt fotball i Norden før.
Da han var 16-år, dro han til Sverige for å prøvetrene for Norrkjöping og bodde i Zlatan-land i ett år hos en fosterfamilie. Mye grunnet til at han da hadde en svensk trener i Australia.
– Det føles litt som om jeg er tilbake. Målet mitt i Sverige var å prøve begynne å spille profesjonelt, men jeg var fortsatt ganske ung og valgte å dra hjem til Australia, sier Stensness.
Artikkelen fortsetter etter videoen:
picture

Solbakken om landslagsjokeren: – Det er fortjent

– Ble bare bedre og bedre

– Hvorfor Viking?
– En av de største faktorene for at jeg ville til Viking, er nok at Joe også spiller her. Han fortalte meg masse positivt om klubben, og at alle menneskene innad var veldig gode og støttende. Også har det vært en fin opplevelse for han her, med mye spilletid og han har fått utviklet seg som spiller. Da tenkte jeg at det var en god ide for meg å komme og. Jeg er bare 22 år og har mange år foran meg - så jeg vil selvfølgelig vokse som fotballspiller, mener Stensness.
Vikings midtbanespiller Joe Bell (22), fra New Zealand, kom til klubben vinteren 2020. Han og Stensness har blant annet spilt med hverandre på New Zealands landslag - sist i OL i Tokyo. Og det var også via landslaget at Viking fanget opp spillerne.
Under U20-VM i 2019, spilte Bell og Stensness mot Norge. Viking fulgte da ekstra med på førstnevnte, men fattet også interesse for Stensness.
En annen viktig faktor for Stensness var samtalene med Viking-trenerne Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim.
– Det jeg likte best var hvordan trenerne snakket om laget, deres mål og hvordan klubb de er. Viking har en lang historie og et ønske om å spille i de europeiske mesterskapene, sier 22-åringen.
– Det ble bare bedre og bedre for hver samtale, legger han til.
– Hva er det du kan gi til Viking da?
– Jeg er defensivt sterk, god i lufta og flink til å lese spillet. Men jeg liker å tenke at jeg kan angripe og,
Discovery spør om Stensness blir å se på kampen på søndag.
– Vi får se de neste dagene, avslutter han.
Så du denne?
picture

Pellegrino-feber, RBK-hyllest og Vestlandsderby

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame