– Vi fikk en konkret henvendelse fra IFK Göteborg på mandag om mulighetene for å få tak i Micke Stahre. Siden har det vært forhandlinger, før vi nå har blitt enige om en overgangssum vi er fornøyd med, sier sportssjef Thomas Berntsen til klubbens hjemmesider.
Berntsen bekrefter også at jobben med å finne en erstatter allerede er i gang, men legger ikke skjul på at det er en kinking situasjon å miste hovedtreneren helt i starten av sesongen.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
I GÅR PÅ 07:33
– Vi har et godt trenerteam fra før, men kommer til å se oss om etter en ny hovedtrener. Vi har kamp om ti dager og vil ha en trener på plass før det. Om vi skal signere en trener på lang eller kort kontrakt gjenstår å se, men vi er allerede godt i gang med jobben, sier sportssjefen videre.
Stahre kom til Sarpsborg 08 før 2020-sesongen. Debuten i blått og hvitt ga 12. plass med 32 poeng, mens det i år har blitt fem poeng på de fire første kampene.
Hovedtreneren, som forlater Sarpsborg med umiddelbar virkning, ønsker å takke for sin tid i klubben.
– Jeg må få understreket at jeg har trivdes veldig bra i Sarpsborg 08. Klubben og byen har gjort det veldig lett å trives her, men nå er det en gang slik at det kan gå fort i fotballens verden, sier Stahre til Sarpsborg08.no.
Det var tidligere onsdag ettermiddag at svenske Aftonbladet meldte at Sarpsborg 08-treneren var i forhandlinger med Allsvenskan-klubben IFK Göteborg.
Discovery-ekspert Joacim Jonsson synes den ryktede overgangen kom noe overraskende, men samtidig mnete eksperten at det var naturlig at det nettopp var den svenske trenerens navn som kom opp, når IFK Göteborg så seg om etter en ny hovedtrener. 45-åringen trente nemlig laget mellom 2012 og 2014, og var blant annet med å vinne den svenske cupen med klubben.
– Det er overraskende, men Mikael Stahre har en enorm standing i Göteborg. Og nå har det gått dårlig for de i sesongstarten, og da kommer naturlig nok hans navn opp, sier Jonsson.
– Det har ikke klaffet helt i Sarpsborg heller for Stahre, og resultatene har ikke vært som forventet. Derfor tror jeg neppe det er helt begravelsessteming i Sarpsborg av den grunn, og de står nok ikke i veien for en eventuell overgang.
Mikael Stahre og daglig leder i Sarpsborg 08, Espen Engebretsen, har foreløpig ikke besvart Discoverys henvendelser.
Saken fortsetter under videoen. Laget tok en svært viktig borteseier mot Tromsø i siste kamp før den pågående landslagspausen:

Se høydepunktene: Sarpsborg 08 med viktig borteseier

IFK Göteborg på sin side ligger på en 10. plass på tabellen etter en sesongstart litt under par for Allsvenskan-laget.
For tiden er det den tidligere F.C København-treneren, Roland Nilsson, som trener Göteborg. Han stiller seg uvitende til opplysnigene fra de svenske mediene.
– Nei, jeg har ikke hørt noen ting, sier han, og hevder han ikke har fått beskjed om at han er ferdig i klubben.
Dette sa ekspertene om Sarpsborg 08 før årets sesongstart:

Setter krav til Sarpsborg 08: – Alt annet enn topp 6 er fiasko

Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
I GÅR PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38