Det bekrefter 27-åringens nye klubb på sine hjemmesider.
Midtbanespilleren har signert en kontrakt ut 2025-sesongen.
– Dette er noe jeg ser frem til. Det er alltid mye trøkk på Intility Arena, og jeg gleder meg til å kjempe om edelt metall sammen med Vålerenga, sier Strand til vif-fotball.no og fortsetter:
Eliteserien
Nøkkelspiller forlenger med RBK: – Et spennende prosjekt
I GÅR PÅ 11:45
– Jeg håper å kunne bidra med målpoeng og være aktiv fremover, og så får dere en spiller som alltid gir hundre prosent for laget - uansett, avslutter han.
Til Brann forteller Strand at han synes det er "kjipt" å forlate Brann etter det skuffende fjoråret, og at han ikke ville ha forlatt klubben uten at det var en avtale rødtrøyene var fornøyde med.
– Jeg tror det ble en god avtale for alle parter, og så både tror og håper jeg at Brann rykker rett opp igjen, sier Petter Strand til brann.no.

Målfarlig midtbanespiller

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo er fornøyd med å ha sikret seg 27-åringens signatur, og har det allerede klart for seg hvor bergenseren skal plasseres:
– Petter skal spille indreløper hos oss. Han vet hva det vil si å spille på et topplag etter tiden i Molde, og har den kompetansen vi har leita etter i midtbaneleddet med fart og forflytningsevne. I tillegg har han en fantastisk høyrefot, sier Fagermo.
I Petter Strand får Vålerenga en midtbanespiller som jevnt og trutt har bidratt med mål og målgivende.
-– Han er i den rette alderen, og som midtbanespiller har han ligget på mellom 10 og 12 målpoeng i året. Det er viktig for et lag som har scora for lite mål. Med Petter inn får vi også større konkurranse i laget, og det er avgjørende om vi skal ta nye steg, fortsetter VIF-sjefen.
Midtbanespilleren rakk å spille 82 kamper for Brann etter overgangen fra Molde i forkant av 2019-sesongen.
Nå fortsetter han karrieren i hovedstaden, etter å ha vært på banen i 28 av Branns kamper i nedrykksåret 2021.
Vålerenga har styrket stallen med flere profilerte signeringer denne vinteren. Blant annet er Vegard Eggen Hedenstad hentet hjem til norsk fotball, mens den islandske landslagsstopperen Brynjar Ingi Bjarnason er hentet fra Lecce.
Sett denne?

Oppsummerer Brann-krisen: – Et eneste stort sirkus

Eliteserien
Sportssjef og hovedtrener bekreftet: Forlater NFF for Odd-jobben
24/01/2022 PÅ 20:10
Eliteserien
Henter tidligere Arsenal-unggutt til Eliteserien
24/01/2022 PÅ 17:26