• Se Lillestrøm-Kristiansund lørdag kl. 18.00 på discovery+
– De ligger i gråsonen og jobber aktivt med å bli friske, raske og klare. Vi får se.
Det sier LSK-trener Geir Bakke til Discovery om klubbens skadesituasjon inn mot lørdagens kamp mot Kristiansund. Flere sentrale spillere, som Gjermund Åsen, Mads Hedenstad Christiansen og Kaan Kairinen har vært ute den siste tiden.
Eliteserien
Moe om gulljakten: – Vi er skuffet i dag
EN TIME SIDEN
– Jeg kan ikke gi noen garantier, men jeg tror ikke vi rekker å få alle klare, fortsetter Bakke.
En av de som ligger an til å nærme seg et comeback er førstekeeper Mads Hedenstad Christiansen. 20-åringen har ikke stått en kamp siden «Fugla» slo Mjøndalen 28. august.
– Han hadde et brukket håndledd. Han jobber med å føle trygghet og kjenne refleksene inn mot kamp, så får vi se, sier Geir Bakke.
LES OGSÅ: Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
Hedenstad Christiansen startet sesongen på LSK-benken, med leiesoldat Alex Craninx mellom stengene. 20-åringen skulle derimot raskt kjempe seg til å bli førstevalget, og etter dette har han sementert sin posisjon med flere fantastiske involveringer. I Hedenstad Christiansen sitt skadefravær, har Knut Andre Søyland Skjærstein stått i mål for gultrøyene.
– Vi har to gode keepere, men vi håper Mads melder seg klar til tjeneste og i hvert fall kan være med i en tropp igjen, avslører LSK-treneren.
Se hva Hedenstad Christiansen selv sa om å være tilbake i trening:

«Smultringen» tilbake for fullt etter bruddskaden: – Deilig!

Tøff kamp i vente

Positive nyheter på skadefronten kommer godt. På søndag er det medaljejagende Kristiansund som står på motsatt banehalvdel. Geir Bakke spår «en tøff og artig match» for de som møter opp på Åråsen lørdag klokken 18:00.
– KBK er et uforutsigbart lag. De har et register med bakromstrussel, et godt grunnspill, samt at de er gode på dødball. Vi har et bra toppnivå vi også. Vi må gjøre alt vi kan for å få ut den beste utgaven av oss selv og tørre å angripe kampen, sier LSK-treneren.
LES OGSÅ: Molde-treneren takket nei til utenlandsk klubb
Begge lag kjemper om en mulig medalje i årets Eliteserie-sesong. Før runden er det KBK som innehar den gjeve 3. plassen, men Lillestrøm er bare fire poeng bak med sine 34.
Geir Bakke er full av lovord om gjestene fra Nordmøre, og mener de har gjort seg fortjent til tabellposisjonen deres.
– De har vært gode og solide. Jeg tror det er det laget som har flest avslutninger. De er også det laget med flest blokkeringer og er flinkest til å rydde egen boks. Å være god i begge boksene er ganske essensielt i fotball.
– De har jobbet hardt over mange år og har sannsynligvis en veldig god treningshverdag. Det pleier å gjenspeile seg i helgene, så ære være de for den jobben som har blitt lagt ned i Kristiansund, avslutter Bakke.
Eliteserien
Mener de ble snytt for straffe: – Ingenting går vår vei
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Akkurat nå er jeg jævlig irritert
2 TIMER SIDEN