Odd - Viking (1-0) 3-2
– Det er vanskelig å vinne borte når du gir bort to så lettkjøpte mål, sa Viking-trener Morten Jensen etter kampen.
Eliteserien
Uavgjort mellom far og sønn Espejord: – Drar herfra i fred og fordragelighet
I GÅR PÅ 17:26
Han var sjokkert over det han så av laget sitt på Skagerak Arena.
– Det er nesten X-files. Du tror nesten ikke alt det du ser, fortsetter treneren.
Joacim Jonsson mente at Viking burde forsterke laget defensivt i vinduet. Jensen ville ikke avvise at det kommer spillere inn.
– Vi må forholde oss til de vi har, men hvert vindu er interessant for Viking, avsluttet Jensen.
Odd-trener Jan Frode Nornes var langt mer fornøyd etter å ha tatt tre poeng på hjemmebane.
– Vi gjør en god kamp i dag motet godt fotballag. Vi har blitt mer voksne. Denne kampen hadde vi fort tatt i fjor. Grunnspillet er også begynt å bli bedre, så dette må vi bygge videre på, sa Nornes.

– Det er så rævva

Kommentatorene Frode Marti og Joacim Jonsson forventet en rolig kamp på grunn av den stekende varmen i Skien da Viking gjestet Odd. Men noe siesta ble det ikke på Skagerak Arena.
Allerede etter to minutter var Odd farlig frempå. Mushaga Bakenga kom til avslutning, men Arild Østbø fikk slått ballen til siden. Der dukket Gilli Rolantsson opp, men han klarte ikke å stokke bena, og ballen gikk ut til femmeter. Odd styrte kampen i åpningen, men etter et kvarter var de heldige som ikke ble straffet.
Gjestene slo inn et hjørnespark, men Sondre Rossbach kom først på den. Sisteskansen fikk bare slått ballen videre, og den havnet midt i feltet. Dessverre for gjestene klarte de ikke å få avsluttet.
Det var en jevnspilt første omgang i sommersola, og flere av de fremmøtte var nok allerede kommet i kioskkøen da kampens første mål kom.
For to minutter på overtid av den første omgangen smalt det fra vertene. Ruud spilte Sander Svendsen flott gjennom bredt ute i 16-meteren. Viking-back Shayne Pattynama var merkelig passiv, og leiesoldaten til Odd fikk god tid til å prikke innlegget fra dødlinja. Inne foran mål ventet Markus Kaasa som bredsida ballen inn bak en utspilt Arild Østbø.
Baklengsmål like før pause fikk Viking-spiller Kristoffer Løkberg til å frese.
– Det er så rævva at det er ubeskrivelig. Vi roter bort ballen, og det er elendig spill i egen boks, jeg er forbanna, sa trønderen til Discovery i pausen.
Og blidere ble han nok ikke i det Viking startet den andre omgangen. For etter bare tredve sekunder smalt det på ny.
Samuel Kari Fridjonsson forsøkte å spille tilbake til keeper, men ble lagt i bakken. Pasningen havnet midt mellom Runar Hove og Arild Østbø som kom i fullt firsprang ut fra eget mål. Bakenga stjal ballen mellom Hove og Østbø og doblet ledelsen til Odd.
Tilbake lå islandske Fridjonsson og ropte etter frispark, men han ropte for døve ører.
Ti minutter senere kom en kjempesjanse til Odd. Heggheim brukte for mye tid med ballen, og mistet den til Bakenga. Spissen spilte gjennom Kitolano i bakrom. Midtbanespilleren slo på tvers til Svendsen inne i 16-meteren, men skuddet gikk over målet til Østbø. Der slapp Heggheim med skrekken, og det var det siste 20-åringen gjorde på banen før han ble erstattet.

Redusering og merkelig straffe

Like etterpå kom endelig en vitamininnsprøytning for gjestene.
Kevin Kabran kombinerte med Berisha ute til høyre. Spissen og Viking-kapteinen slo et flott innlegg inn fra høyre mellom forsvaret og keeper. Der kom Harald Nilsen Tangen stupende inn - og bredsida den inn fra kloss hold.
Game on.
Men i stedet for at Viking fikk utnyttet momentumet, så var det duket for mer surr i Viking-forsvaret.
Runar Hove klarerte en ball ut mot Herman Haugen. Ballen smalt i armen på innbytteren og kveldens pipeblåser, Rohit Saggi pekte på straffemerket.
– Jeg har ikke sett verre forsvarsspill i Eliteserien enn det jeg ser i dag. Det er hele kollektivet, raste Discovery-ekspert Joacim Jonsson i kommentatorbua.
Mushaga Bakenga stilte seg opp, og ekspiderte den enkelt inn midt i mål bak Østbø som allerede hadde kastet seg til sin høyreside.
Men det ble en scoring med bismak. For Bakenga tok seg til hamstringen med en gang, og måtte forlate matta med en skade. Mushaga Bakenga satt straffen midt i mål, men pådro seg en strekk i hamstringen i det han avsluttet.

– Det er stryk på det defensive

Men vi var ikke ferdig enda i kveldssola i Skien. Zlatko Tripic slo inn et hjørnespark. På bakerste stolpe stod Veton Berisha merkelig alene. Spissen fikk heade i ro og mak, og headet den kontant inn bak Rossbach. De siste minuttene fikk Odd roet ned kampen, og kontrollerte det inn til seier på eget kunstgress.
Eliteserien
Herjet foran 20 000: – Elsker sånne kamper
I GÅR PÅ 14:47
Eliteserien
Tidenes 16. mai – ny publikumsrekord på fotballens festdag
I GÅR PÅ 13:56