Saken oppdateres!
Det melder TA fredag ettermiddag.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
2 TIMER SIDEN
– Det har kommet til et punkt der det har kommet tilbud som er så interessant for meg at jeg kan få realisert en stor drøm. Ting jeg tidligere trodde det bare var å glemme. Det ønsker jeg å oppleve. Og jeg håper at den fine tonen og samarbeidet med Odd, den muntlige avtalen vi har, står ved lag, sier Mushaga Bakenga til TA, og refererer til en forståelse spissen og klubben - i følge Bakenga - skal ha kommet til enighet om før han signerte med Skien-klubben i fjor sommer. Nemlig å være medgjørlige med å slippe han videre.
Til avisen bekrefter angrepsspilleren at det skal ha kommet tilbud fra klubber i både Qatar, Saudi-Arabia, Japan, Tyrkia og i Øst-Europa, uten at han vil gå inn på noen konkret.

Kjærlighet for klubben

Bakenga kom til Skien for ganske nøyaktig ett år siden, og er på utgående kontrakt med telemarkingene. Trønderen, som står med ni mål totalt denne sesongen, legger ikke skjul på at han allerede har rukket å bli svært glad i klubben.
– Jeg var helt åpen om det da jeg kom til Odd, at jeg ønsket å restarte karrieren her for så å komme meg ut igjen. Det var jeg veldig klar på. Samtidig har jeg blitt såpass glad i Odd, supporterne, og alle rundt at det ikke har vært lett å bare skulle dra igjen. Jeg har oppriktig blitt veldig glad i klubben. Jeg har allerede sagt nei til mye allerede, men de mulighetene som nå er på trappene håper jeg å få realisert.

Ønsker ikke kommentere

Sportssjef i Odd, Tore Andersen, sier til Discovery at klubben verken ønsker å kommentere, avkrefte eller bekrefte hvorvidt det har kommet inn et bud eller ikke på klubbens toppscorer. Derimot forteller Andersen at de merker en økende interesse på fra utlandet på flere av deres spillere.
– Vi ønsker ikke å kommentere om det er kommet noe bud på «Mush». Spørsmål vedrørende våre spillere og eventuelle overganger til andre klubber kommenterer vi aldri noe på, sier Andersen før han fortsetter:
– Men vi er veldig glad for at vi har spillere som er attraktive på markedet. Vi ser at interessen for norske fotballspillere er stigende i utlandet, og det er noe vi også merker hos oss.

Flere spillere på utgående kontrakter

I tillegg til Bakenga, så er også Kristoffer Larsen, Espen Ruud, Eirik Asante Gayi, Steffen Hagen og Sander Svendsen (på lån fra OB) på utgående kontrakter med Odd.
Andersen forteller til Discovery at de er i god dialog med flere av spillerne om eventuelle forlengelser, men at klubben ikke har noen bråhast med å lande noe riktig enda. Odd-sjefen påpeker også at skadesituasjonen til flere av de har vært en viktig faktor til nettopp hvorfor det drøyer litt.
– Steffen Hagen er skada, og vil være skada ei god stund til. Espen Ruud kommer tilbake om kort tid etter en veldig alvorlig skade. Vi er i dialog med begge de to om at vi skal snakke om forlengelser, men vi har måttet være litt avventende med tanke på skadesituasjonen deres. De skadene de har slitt med, har vi faktisk måttet se om det har vært mulig å komme tilbake fra. Espen for eksempel, er en voksen, men er fremdeles veldig interessert i å utøve fotballyrket, men det er viktig å huske på at det finnes et liv etter fotballen også, sier Andersen.
– Men dialogen er god, og vi har ikke noe bråhast helt enda.
Søndag møter Odd Rosenborg hjemme på Skagerak Arena. Kampen ser du på discovery+ fra kl 18.00.
Eliteserien
Har ikke vunnet på åtte kamper – nå forlenger trenerduoen kontrakten
22/09/2022 KLOKKEN 10:42
Eliteserien
Sønnen satt fast i Russland da krigen brøt ut: – Kjente godt på det
19/09/2022 KLOKKEN 09:41