Odd - Tromsø 3-0
– Vi er solide i dag, vi leverer nydelig angrepspill i andre omgang og scorer noen helt ville mål, sier Jan Frode Nornes etter 3-0 seieren.
Eliteserien
Dette er måltyven RBK jakter: – Han har vært en åpenbaring denne sesongen
3 MINUTTER SIDEN
Joshua Kitolano scoret ett av de ville målene som Nornes omtalte.
– Jeg har sagt det i alle år til Joshua at han må begynne å skyte. Han har mål i seg. Det er det lille steget han må ta for å bli en internasjonal spiller, sier Odd-treneren om Joshua Kitolano.
Hovedpersonen selv kaller målet "det vanlige" før han raskt blir avbrutt av bror John: "Nei, nei!"
– Jeg scorer den ti av ti ganger når jeg får muligheten, det er bare det at jeg gidder ikke så ofte, for da blir det ikke så spesielt, sier en godt fornøyd Joshua Kitolano.
Se Kitolanos scoring i videoen under.

Se Joshua Kitolanos drømmescoring mot Tromsø

Tromsø-trener Gaute Helstrup var derimot ikke fornøyd med hva hans lag stilte opp med på Skagerak.
– Skuffende at vi ikke er bedre forberedt på hva som kommer i dag. Det gjør vondt. Dette var årsverste dessverre, sa Helstrup etter kampen.

Bestefar Mush

Etter kampen dukket Bakenga opp til intervju med en hatt, spørsmålet på hva som ligger bak hatten sier Bakenga:
– Joshua og John har kalt meg "bestefar Mush" siden jeg er en bestefar for gutta. Jeg gir de råd og tips og sier både ja og nei på hva de skal finne på, for det meste nei. Derfor fikk jeg låne denne hatten, slik en bestefar skal se ut, sa tomålscoreren etter kampen.
Sa du nei til Joshua når han skjøt?
– Det var akkurat det jeg gjorde. Ulydige barnebarn gjør sånne ting noen ganger, men han hadde flyt i dag, sier Bakenga med et glimt i øyet.
– Hver gang han sier nei, så skyter jeg, sa Joshua etter kampen.
Se høydepunkter fra kampen her:

Se høydepunktene: Bakenga-dobbel da Odd knuste Tromsø

Brødreduellen

Snakkisen før kampen mellom Odd og Tromsø var naturlig nok de tre brødrene Kitolano. John (21) og Joshua (19) i Odd tok i mot storebror Erik (23) og Tromsø på Skagerak Arena.
– Eric skal ikke slippe billig unna selv om han er broren vår. Det blir en kul kamp som jeg ser veldig fram til, sa venstreback John til Discovery tidligere i uken om møtet med bror Eric.
– Hvis vi taper så skal jeg ikke prate med de, kanskje ikke før neste kamp mot dem, sa Eric Kitolano med et smil i intervjuet før kampen.
Det var John og Joshua som kunne juble etter kampen.
– Nå prater jeg ikke med de, hvis jeg skal prate med de så går det via mamma og pappa, sa Eric Kitolano etter kampen.
Eric startet på benken, mens både John og Joshua startet kampen for Odd.

– He’s on fire

Kampen bølget frem og tilbake de første 25 minuttene, uten at noen av lagene klarte å skape de store mulighetene.
Men etter 32 minutters spill på kampens virkelige store målsjanse kommer også scoringen. Odd angriper ned langs venstresiden med Sander Svendsen. Han sender inn et hardt og lavt innlegg som finner en Mushaga Bakenga i ordentlig scoringsform på første stolpe. Den tidligere Tromsø-spilleren styrte kontrollert inn innlegget forbi Jacob Karlstrøm i Tromsøburet og gir Skiens-laget en 1-0-ledelse,
– Alt han tar til blir til gull, sa Joacim Jönsson om målscoreren i Fotball Direkte-studioet.
Omgangen avsluttes med to gode Tromsø-sjanser først fra Daniel berntsen og Moses Ebiye men ingen av de klarer å få innenfor stengene med sine skudd.
– Jævlig unødvendig og irriterende, oppsummerer Ruben Yttergård Jenssen baklengsmål i pausen. Videre sier han at laget “må opp noen hakk” i andre omgang.
Målscorer Bakenga sier i pausen at han kunne hatt flere scoringer.
– Flere pasninger som på 1-0-målet så hadde det stått 3-0, jeg håper jeg for flere sånne pasninger i andre omgangen, sier Bakenga.
He’s on fire!, sa Odd trener Jan Frode Nornes om sin superspiss i pausen
I pausen fikk vi endelig det vi hadde håpet på før kampen. Eric Kitolano kom inn for Tromsø og da var alle tre brødrene på banen.
For første gang siden 1999 var det tre brødre på banen samtidig i en Eliteseriekamp, da var det Arild og Ørjan Berg i Bodø/Glimt, som møtte bror Runar og Rosenborg.

Populært i krysset

Andre omgang er ikke engang ni minutter gammel engang når Joshua Kitolano satte fart mot Tromsø-målet. Han får bare gå og gå helt til han fra ca. 22 meter bestemmer seg for å fyre av en rakett av et skudd rett i lengste kryss. Karlstrøm er fullstendig sjanseløs.
Men det var ikke bare Kitolano som visste å finne krysset i sommersola på Skagerak i kveld. I det 76. snappet Bakenga opp en løs ball. Han fyrer av et skudd like innenfor 16-meteren. Ballen går mellom beina på Trømsø-stopperen Kent-Are Antonsen og finner det samme krysset som Kitolano traff tidligere i kampen. Det var Bakengas åttende scoring denne sesongen.
Tromsø klarte aldri å slå tilbake og kampen endte 3-0.
Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
19 TIMER SIDEN