• Se alt fra Eliteserien på discovery+ fra lørdag 2. april
Sørloth og Brede Hangeland stilte opp for pressen i forbindelse med tirsdagens landskamp mot Armenia på Ullevål.
I den seansen fikk Sørloth også spørsmål om Rosenborg.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
27/06/2022 PÅ 15:14
– Må jeg svare på det? Det er vondt å se på, svarte Sørloth.
Rosenborg har slitt i oppkjøringen, gikk på et småpinlig 0-3-tap hjemme mot Raufoss i forrige treningskamp.
– Samtidig så er det treningskamper. Selvfølgelig, når det er så mange treningskamper hvor det ikke går all verdens blir det stilt spørsmål. Jeg velger fortsatt å være optimist. Sesongen har ikke startet enda. Fotball handler mye om selvtillit og momentum,. Hvis de tar en del poeng i starten så vil de vokse utover i sesongen, mener Sørloth.

Eggen-ros

Trønderen fikk også spørsmål om Nils Arne Eggen, som gikk bort i vinter. Sørloth husker spesielt én episode som gjorde at han endte opp som spiss.
– Han var med og formet karrieren min, som han gjorde med mange andre. Jeg husker han trente oss et par dager i uka på G16 i RBK, og en dag var han med på trening. Vi spilte sju mot sju, og jeg var midtbane. Vi satte opp laget selv, og jeg sto på midten. Da stoppet han økta og spurte hva jeg holdt på med. «Du skal på topp», meldte han, og etter det så spilte jeg spiss, fortalte Sørloth.
– Hva skal man si om Nils Arne som ikke er sagt? Han var med og formet så mange og gjorde klubben så god. Jeg husker da jeg gikk til Nederland uten å ha slått gjennom i RBK. Hver gang jeg kom på kamp på Lerkendal slang han alltid en melding, og kjeftet på farsan hver gang for det, fortsatte spissen.
Sørloth spilte selv cupkamp for Real Sociedad den dagen Nils Arne Eggen gikk bort, og satte også ballen i mål mot Atlético Madrid.
– Det var veldig spesielt. Jeg husker det veldig godt. Jeg var veldig motivert den kampen, og tenkte på Nils da jeg scoret det målet. Det var godt å få en liten hedring av Nils på den måten.
Sett denne?

Berge hyller debutanten: – Jeg er veldig imponert

Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
26/06/2022 PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
26/06/2022 PÅ 20:42