Populære sporter
All sport
Vis alt

Advarer kjempetalentet: – Ung nok til å ende opp i Follo som 22-åring

Publisert 18/07/2021 klokken 12:37 GMT+2

Antonio Nusa (16) har tatt Eliteserien med storm etter hans entré på det øverste nivået. Nå blir han rådet til å fortsette med den innstillingen han har for ikke å falle gjennom som mange har gjort før han.

Antonio Nusa

Foto: NTB

  • Se Strømsgodset - Stabæk i dag kl. 20.00 på discovery+!
Stabæk har på ingen måte hatt en optimal sesongstart. Etter ti seriekamper ligger bærumsklubben på en 15. plass.
Likevel har de blant Eliteseriens mest omtalte spillere. Antonio Nusa har tidvis briljert for de blå til tross for sin unge alder.
– Det er mye som er sagt om Antonio allerede. Vi har jo sett dette helt siden han startet å trene med oss. Han holder et skremmende nivå én mot én offensivt, og vi har erfarne spillere som roper på støtte med en gang de skal ut i press på han, forteller den rutinerte midtstopperen Yaw Ihle Amankwah til Discovery.
Men det er ikke bare de tekniske fotballferdighetene som er på plass hos Antonio Nusa. Blant de eldre spillerne, framstår unggutten som svært moden for alderen.
– Jeg har sagt til Antonio at han har en veldig fin og ydmyk lærevillig holdning. Så lenge han beholder den, så er det ingen grenser for hva han kan oppnå, sier Amankwah – før han kommer med en aldri så liten påminnelse:
– Samtidig er han ung nok til at han kan spille i Follo når han er 22 hvis han starter å ta dårlige valg og ha feil innstilling. Det tror jeg han er veldig klar over selv også.

Skal dyrkes av Kjønø

Tidligere har Stabæks nye hovedtrener sagt at han gleder seg litt ekstra til å jobbe med å få det beste ut av Nusa.
– Antonio har gitt oss veldig mye i det siste, og han har mer å gi, sier Kjønø om 16-åringen.
De siste ukene har vært et lite eventyr for den unge kantspilleren. Han har startet de siste to kampene for Stabæk, og har markert seg med tre scoringer, blant annet et kremmerhus borte mot Bodø/Glimt.
– Det har vært veldig gøy og veldig lærerikt med å oppleve alt jeg har fått vært med på de siste ukene, smiler 16-åringen.
Selv har han fokus på det han kan gjøre noe med, så for trenerapparatet gjøre sine vurderinger.
– Janne hadde tillit til meg og Kjønø har troen på meg. Jeg må bare gjøre mitt, så er det opp til treneren om jeg spiller eller ikke, sier Antonio Nusa.
Se Nusa sin drømmescoring mot Bodø Glimt her:
picture

Se 16-åringens drømmemål: – For en en måte å presentere seg på

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame