Brann - Kristiansund 3-1 (1-1)
Over 8 000 supportere fikk se Brann sikre tre poeng etter en kamp med flere merkelige mål og situasjoner.
Eliteserien
Kamp mot klokka – håper å få Samuelsen klar til RBK-kampen
41 MINUTTER SIDEN
To KBK-spillere var sist på ballen på begge Brann sine scoringer, mens en Brann-spiller var sist på Kristiansund sitt. I kampen mellom Brann og Kristiansund ble det levert to selvmål, ett frisparkmål som gikk via muren, før en Brann-spiller«endelig» fikk satt ballen i motstanderens nett på slutten.
Dagen for de rare scoringene ga tre livsviktige poeng for Brann som nærmer seg sikker plass.
Sykdom gjorde at Andreas Hopmark gikk glipp av søndagens kamp mot Brann i Bergen. Erstatteren Dan Petter Ulvestad skulle åpne målshowet med et absurd selvmål. Danske Japhet Sery Larsen ville ikke være dårligere, og scoret dagens andre selvmål. KBK-spiller Amidou Diop var sist på Branns nest siste mål, mens Rasmussen fikk til slutt æren av å være første Brann-spiller med siste touch på scoring rett vei.
Med dagens trepoenger, er Brann i ryggen på Tromsø og Sarpsborg på plassene over. For øyeblikket ligger Brann på 14. plass med 17 poeng, som gir kvalifiseringsspill for videre Eliteserie-kontrakt.
Kristiansund taper på sin side terreng til de andre topplagene. Med seier kunne KBK ha kommet á poeng med serieleder Molde.
– Jeg føler etter hvert at vi er det beste laget, sier Christian Michelsen etter kampslutt, som likevel begrunner med at tapet var fortjent.
– Vi gir dem for lette mål i dag, men det er mål som styrer kamper. Der er Brann bedre enn oss i dag, og da taper man fortjent.
Brann-trener Eirik Horneland mener prestasjon, identitet og holdning var avgjørende for at laget hans tok tre poeng i dag.
– Det var en spennende kamp, og utrolig viktig for oss å kare med tre poeng på hjemmebane, sier Horneland.


Hjemmelaget åpnet best


Hjemmelaget startet friskt på Brann Stadion. Rødtrøyene trykket på for scoring og skapte flere gode muligheter. Etter 18 minutter skulle de få uttelling. Brann fikk først tre gigantiske sjanser, men det er til slutt KBK-spiller Dan Peter Ulvestad som sendte ballen i eget nett.
Se scoringen her:

– Nesten det villeste som har skjedd på en fotballbane. Det er ikke til å tro

Like etter fikk Brann et skår i gleden. Ruben Kristiansen forlot banen.
Brann har ikke holdt nullen på sine 11 siste kamper, og det skulle de heller ikke gjøre denne gang.
Mot slutten av den første omgangen skulle KBK få utligningen sin. Bortelaget spilte seg mer inn i kampen, og rett før pause slo Kalludra et innlegg inn i boksen. Inne i feltet var Japhet Sery Larsen uheldig, som sendte ballen inn i eget nett.

Sikret seieren sent

KBK var nære ved å score rett etter pause, og hang langt mer med etter sidebytte. I en kamp som bølget frem og tilbake, kom ikke den neste scoringen før etter 78 minutter. Et frispark av Petter Strand gikk via Amidou Diop og i nettet.
11 minutter senere skulle Mathias Rasmussen sikret seieren etter et herlig forarbeid av Moonga Simba.
Eliteserien
Har ett år igjen av kontrakten – vil forlate klubben i vinter
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Skuffet Heggebø etter seksmålsthrilleren: – Ikke godt nok
I GÅR PÅ 18:51