Populære sporter
All sport
Vis alt

AaFK bekrefter: Blir ikke cupkamp

Oppdatert 02/03/2022 klokken 15:18 GMT+1

Aalesund kommer ikke til å stille til kamp mot Bodø/Glimt 6. mars.

Aalesund

Foto: NTB

Det bekrefter klubben i en pressemelding.
«Vi har jobbet for å få skjøvet kampen til uken etter at Bodø/Glimt har hatt møtt AZ Alkmaar. Istedenfor har beslutningen blitt å fremskynde kampen. AaFK har måttet avlyse en treningskamp mot Sogndal som skulle vært spilt i dag tirsdag på grunn av koronasykdom og skader.» skriver klubben.
Kampen skulle etter planen spilles 13. mars, men etter ønske fra Bodø/Glimt ble cupoppgjøret flyttet til førstkommende søndag, 6. mars.
«Vi opplever dette som en usaklig forskjellsbehandling mellom to konkurrende klubber. Vi ser ingen saklig grunn for at man ikke kan spille obligatorisk kamp mellom to Europacupkamper, noe 25 av 28 gjenværende lag i EC for øvrig har terminfestet. Spesielt når dette vedtaket har så store negative konsekvenser for AaFK som klubb.» står det videre i meldingen.
Bodø/Glimt skal møte nederlandske AZ Alkmaar 10.- og 17. mars i åttedelsfinalen av Conference League.
Tidligere onsdag fikk Discovery tilsendt en mail fra AaFKs sportslige leder, Bjørn Erik Melland, der det stod at klubben ikke føler seg hørt.
– Når NFF/NTF vurderer dette tvert motsatt så er det ikke til å komme utenom at dette også blir en prinsippsak. Vi har ikke blitt lyttet til. Eller trodd på. Å lykkes i Europa er ekstremt viktig for norsk fotball, og all ære til Glimt, men alle mindre klubber er også helt avgjørende i denne næringskjeden for at vi skal ta stadig nye steg inn i fremtiden, skrev Melland.

Kan få straff

Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, vil ikke si for mye om AaFK sin beslutning på ikke å stille lag.

– Det beveger vi oss ikke inn i. Det er klubbens ansvar og beslutning, sier Fisketjønn til Discovery.
– Kan det få konsekvenser for AaFK?
– Det vil vurderes i henhold til kampreglementets kapittel og §12. At de ikke møter, kan - og fem streker under kan - medføre utelukkelse de neste tre årene. Det skal tas administativt med generalsekretær og er noe Aalesund også kan anke.
– Betyr det at du mener de eventuelt kan få en form for mildere straff? Vil dere legge fram andre sanksjoner mot Aalesund?
– Det ønsker jeg ikke si noe om, svarer konkurransedirektøren.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame