Norske idrettsarenaer kan fylle på med enda flere publikummere. Med testing og bruk av koronasertifikat blir taket hevet til 7000.
Det kom fram da statsminister Erna Solberg (H) orienterte om videre gjenåpning av Norge mandag. Fjerde og siste trinn i prosessen er satt på vent, men regjeringen justerer lettelsene som allerede er innført.
På fast tilviste plasser kan inntil 7000 tilskuere fra torsdag slippe inn på en utendørsarena ved bruk av adgangstest eller koronasertifikat. Dagens nivå er på 5000. Innendørs er grensen satt til 3000 personer.
Eliteserien
Dette er måltyven RBK jakter: – Han har vært en åpenbaring denne sesongen
13 TIMER SIDEN
Normal kapasitet skal ikke overstige 50 prosent, og det skal være maks 500 personer i hver kohort.
Stadionene som har mulighet for å fylle opp med syv tusen tilskuere til helga er Lerkendal, Brann Stadion, SR-Bank Arena og Intility.
Og på Intility er det storkamp. Søndag tar Vålerenga i mot Lillestrøm, en kamp mange har notert seg i kalenderen. Da nyheten kom satt Vålerengas daglige leder Erik Espeseth i møter, og flere møter blir det nå for å få på plass 7.000 tilskuere på søndag.
– Det blir helt spinnvilt. Rett og slett. Jeg synes det var artig med to tusen, det var øredøvende med fem tusen. Nå mot Lillestrøm blir det helt vilt, sier Espeseth.
De har nesten solgt ut de første fem tusen plassene allerede, og skal i full gang med organiseringa for å få plass til de siste to tusen.
– Alle frivillige i Vålerenga Fotball må utsette ferien sin til søndag 17:30. Nå trenger vi alle sammen, fortsetter Vålerenga-toppen.
Han mener noen bør søke til UEFA og be de flytte EM-finalen.
– Man kan ikke se EM-finalen etter den kampen her, det vil jo bli en nedtur! Her er det bare å få skiftet om kamptidspunktene. Og det kan du bare sitere meg på, sier Espeseth humørfylt.
Tirsdag morgen bekrefter Espeseth at det ikke blir lagt ut billetter til bortesupportere.
– Vi har supportere som har ventet på å komme inn i et og et halvt år, så vi velger å prioritere de, sier Espeseth.
Han er glad for å se at regjeringa nå åpner opp, og tror det er fordi de ser hvor gode Eliteserie-klubbene har vært i koronahåndteringen.
– Vi synes det er strålende å se at gjenåpningen fortsetter, og tror det skjer fordi vi klarer å ivareta de retningslinjene vi har, sier Espeseth.
(©NTB / Eurosportv)
Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
I GÅR KLOKKEN 19:21