BERGEN (Eurosport.no):
– Hvis du ser på troppen vi har så er snittalderen voldsomt ned om du luker vekk noen eldre. Du kan ikke bare ha folk som går i barnetoget, du må ha med noen som har gått i tog før.
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 KLOKKEN 19:52

Erfaring fra barnetoget

Det er Brann-trener Kåre Ingebrigtsens respons på at Brann har en av Eliteseriens eldste startellevere i kveld. Mot Åsane i sist treningskamp var den over 28 år. Det er i stor kontrast til «prosjekt ungt og lokalt» som har vært proklamert fra den kanten de siste månedene.
Ingebrigtsen mener balansen i laget blir bedre med rutinerte Ruben Kristiansen og Thomas Grøgaard i forsvarsrekka.
– Ja, vi trenger litt erfaring. Det er masse løpsvilje, masse potensiale i denne spillergruppa her, så trenger du alltid å mikse det litt med erfaring. Dette kommer til å bli veldig bra, så er vi alle spente på når det kommer til å smelte sammen, sier han.
Samtidig påpeker han at tilliten til de litt eldre gutta er eksempler til etterfølgelse for de yngre spillerne i troppen.
– Det viser jo at folk som trener godt, stiller opp 100 % og tar vare på kroppen sin, de kan spille lenge. I Bodø/Glimt hadde jeg Runar Berg, det var ikke noe ungsau det heller, men når folk orker å trene og er forberedt så betyr erfaring veldig mye.

Disse tre lagene anser Glimt-treneren som de største favorittene

35 års Eliteserie-erfaring inne på laget

Mot Viking kommer en aldrende trio med uhorvelig mange sesonger i Eliteserien bak seg til å spille en viktig rolle. Håkon Opdal har 17 år på toppnivå i Norge for Start og Brann. Kristoffer Barmen står med ni for bergenserne siden debuten. Og Ruben Kristiansen har ni for Tromsø, Vålerenga og de røde.
– Vi må ut på banen og bidra og vise vei, så er det klart at ingenting er bedre enn litt ung inspirasjon hvis vi får noen bergensere opp og frem her. For min del har jeg vært med lenge og avskrevet mange ganger før, men nå har jeg spilt stort sett fast siden sommeren 2013, beskriver Barmen overfor Discovery like utenfor Brann stadion.
Han legger til at ansvaret er de eldres, ikke de yngste, for at Brann lykkes.
– Det handler om å bidra når det virkelig gjelder, og det er selvfølgelig ikke unggutta vi skal legge denne sesongen på. Det er vi som må stå fram, vi som har vært med en stund, mener han.
Håkon Opdal følger opp.
– En god sammensetning av stallen og laget er viktig det. Å satse ungt og lokalt betyr jo ikke at du stiller juniorlaget på banen, det gjør du ikke. det må være en miks der og den miksen tror jeg vi har funnet, og det tror jeg blir veldig bra.
– Viste treningskampene at det ble litt vel ungt?
– Ja, det er helt avgjørende å finne balansen. Når du kommer i gang med seriekampene så trenger du erfaring og rutine. Men miksen er viktig å finne, det er sånn de unge og talentfulle kan komme opp, noen å se opp til og noen som kan hjelpe deg ute på banen, sier Opdal.

Utlignet på straffe etter denne merkelige fellingen

Vraket, men tilbake

For Ruben Kristiansen er situasjonen ekstra spesiell etter å ha blitt avskiltet av Ingebrigtsen i fjor høst.
– Her er jeg! smiler Kristiansen. – Så får vi se når det kommer i gang.
– At Ruben Kristiansen tar opp hansken, er det overraskende for deg, Kåre?
– Nei! For Ruben har vært fra dag én 100 prosent i alt han gjør. Hanhar levd med det siden jeg kom hit, da hadde Ruben og jeg den praten. Også har han spilt mer enn vi har forventa og når han spiller vet vi akkurat hva vi får. Han er en fantastisk fyr å ha i spillergruppa. Ungdommen kan lære masse av han hvordan ting kan gjøres.
Kristiansen har ingen sure miner for å ha blitt avskrevet, men kriget seg tilbake. Og det attpåtil som midtstopper – tre år etter at han lanserte ideen om seg selv som stopper for Lars Arne Nilsen.
– Ja, hehe, det stemmer bra og nå ser det ut til at jeg får sjansen. Det er som Kristoffer sier, det er bare å bite seg fast og prøve å bidra så godt man kan.
Norgesmesterskapet
Maktdemonstrasjon da Viking tok seg videre til semifinale
19/03/2022 KLOKKEN 17:16
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 KLOKKEN 20:01