• Se Mjøndalen-Sarpsborg 08 på discovery+ søndag 17.00!
MJØNDALEN (Discovery):
November kan være en kjedelig måned for mange, men for Mjøndalens midtbanespiller har det mildt sagt vært hendelsesrikt:
Eliteserien
Ønsket mer lønn – nå er nøkkelspilleren ferdig i klubben
24/11/2022 KLOKKEN 16:50
  • 3. november: Tok over drømmeboligen i hjembygda Lier sammen med samboeren Maria.
  • 11. november: Ble far for første gang til lille Leah.
  • 20. november: Var selv med på å slå gamleklubben (og favorittklubben fra barndommen) for første gang på Marienlyst.
Og plutselig lever drømmen om Eliteserien 2022 fortsatt for den lokale spilleren. Det flyter godt for rødtoppen om dagen.
– Vi tok over boligen den 3. november. Så fikk vi bodd der i en ukes tid før vi måtte inn på sykehuset. Bolig, unge og Godset-kampen kom jo perfekt timet.
For terminen til Leah var egentlig 20. november. Det vil si samme dag som Mjøndalens nummer 17 skulle ut i aksjon på sin gamle hjemmebane til årets viktigste kamp.
– Jeg var redd for at det skulle skjære seg, men så fikk jeg jo faktisk med meg alt. Det har vært så mange inntrykk at jeg tror ikke jeg har landet ennå. Det er veldig mye å ta innover seg, smiler han.
Sett denne?

Fikk rett i egen spådom: – Det er en sykdom

– Hadde hun ikke kommet, ville jeg sittet her fyllesyk

Intervjuet med den nybakte pappaen har så vidt startet når Christian Gauseth overhører samtalen og bryter inn.
– Lørdag (seieren mot Strømsgodset) rangeres høyest. Uten tvil. Fødselen fikk ikke egen post på Instagram engang. Den måtte dele post med lørdagen. Det sier sitt!
Hovedpersonen ler og vinker vekk Gauseth, som selv har vært gjennom fødsel av sin førstefødte tidligere i år. Martin Rønning Ovenstad har gjort seg noen refleksjoner rundt de siste ukene.
– Folk sier jo at det er et nytt liv og at alt endrer seg. Det må jeg si at jeg føler stemmer. For å si det sånn: Hadde ikke hun vært ute, så hadde jeg sittet fyllesyk her nå med deg to dager etter feiringa av seieren mot Godset. I stedet var det rett hjem til ungen, og da fikk jeg vel et lite frampek på hva som var framtiden. Og det gjorde meg faktisk ingenting at jeg dro hjem til Leah og fikk vært litt med henne, forteller han.
For selv om han på ingen måte har landet ordentlig ennå og trenger noen uker på å summe seg, så klarer han å se deler av det store bildet.
– Jeg kommer nok til å se tilbake på dette som en av de fineste ukene i livet. Det å få barn, som er det største av alt, og å deretter slå Godset på Marienlyst, med den historien jeg har fra den klubben. Det var jo ikke helt optimalt på slutten av tiden min der.
– Det var en revansje for meg, den kampen, og det er nok noe av det største jeg har gjort på en fotballbane personlig.
Sett denne?

Nok en sportssjef ferdig: – Langt fra sikkert at vi ansetter en ny

– Et statement

Er det dermed naturlig å tenke at mannen fra Lier nå slår rot i eget miljø og ikke forsvinner til andre større klubber, om det skulle bli aktuelt?
– Den siste tiden er hvert fall et statement. Kontrakten min ville gått ut etter sesongen, og vi har pratet lenge for å bli enige. Så ble samboeren gravid og sånt, og vi ble enige om at dette er stedet for meg framover. Jeg er veldig glad for det nå. Tre år her i Mjøndalen og nytt hus hjemme i Lier.
Så blir vi avbrutt igjen. Denne gangen fra Mjøndalens egne Ellen som kommer inn med gave til 27-åringen. Den må selvfølgelig pakkes opp på stedet. To bodyer til lille Leah med både navnet hennes og pappa på.
– Folk her er jo så snille, forteller Rønning Ovenstad og legger til at han har fått arvet en hel haug med babyklær fra Christian Gauseths 6 måneder gamle William.
Om det blir toppnivå på liungen og resten av Mjøndalen neste sesong er fortsatt uklart. Der vil spenningen vare helt til siste serierunde 12. desember - og kanskje lenger. Men at det er toppnivå på livet til 27-åringen om dagen, det er det ingen tvil om.
Sett denne?

Selnæs: – Spiller heller gratis for Mjøndalen enn å spille for Molde

Eliteserien
Ble hentet på korttidskontrakt i sommer – nå er han klar for tre nye år
24/11/2022 KLOKKEN 10:35
Eliteserien
Islandsk unggutt klar for Haugesund: – Stort steg opp
23/11/2022 KLOKKEN 12:26