Viking - Stabæk: 3-3


To unge lag entret SR Bank Arena i dag, og ga publikum et fyrverkeri av en oppvisning. Over halvparten av spillerne er født på 2000-tallet, og yngst av de alle var Antonio Nusa. Stabæk-vingen er 16 år og 74 dager gammel, og markerte seg i forrige kamp med en praktscoring mot Bodø/Glimt.
I dag fikk han debuten fra start og tok så til de grader vare på sjansen.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
2 TIMER SIDEN
Kampen åpnet rolig, med et hjemmelag som presset på det første kvarteret. Kampens første sjanse kom etter 15 minutter da Viljar Vevatne headet mot mål etter en dødball, men metallet stoppet Viking fra å gå opp i føringen. Etter skremmeskuddet kom bortelaget mer med i kampen.
Stabæk fikk et gunstig brudd på egen banehalvdel, og kontret med et hurtig tempo. Antonio Nusa mottok ballen på 20 meter. 16-åringen er iskald da han tok med seg ballen inn i feltet, før han satte ballen bak Austbø via stolpen.
Men Viking trengte ikke mange minuttene på å utligne. Etter 29 minutter ble Jeppe Moe avblåst for en hands i feltet. Straffe til Viking og Berisha er sikker. Like langt etter halvtimen.
Etter dette bølget kampen fram og tilbake, men de store sjansene uteble. Dermed kunne lagene gå til pause med 1-1.
Men det tok ikke mer enn to minutter ut i andreomgang før Veton Berisha satte 2-1 til hjemmelaget etter en mønsterkontring. 14 sekunder (!) etter at Stabæk hadde en corner, lå ballen i motsatt nett.

Innbytterne markerte seg

Etter timen spilt, bestemte Jonsson seg for å ta grep. Det fikk han betalt for.
Herman Geelmuyden scoret etter å ha vært på banen i under ett minutt. Antonio Nusa dro av tre Viking-Spillere før han slipper ballen til Oliver Edvardsen. Inne i feltet ligger innbytteren som scoret med sine første touch på ballen.
Så var det tid for Stabæk-diamanten. Etter 67 minutter mottok Nusa ballen på kanten av 16-meteren og klemte til. Ballen suste i nettet bak Viking-keeper Iven Austbø. Med hans tredje scoring for sesongen, er han klubbens toppscorer i årets Eliteserie.
– For et vidunderbarn vi er vitne til i Stavanger, sier Discovery-kommentator Jørgen Klem.
Etter scoringen la Stabæk seg bakpå. Viking presset bortelaget bakover, og det skulle virkelig smelle da en annen innbytter, Yann-Erik de Lanley mottok ballen på 18 meter. De Lanley ladet skuddfoten og utlignet med en kanon etter 83 minutter.

Hjemmelaget trykket på og skapte flere store sjanser på tampen, men klarte ikke å avgjøre kampen.
Dermed ender det 3-3 i Stavanger, som forøvrig er det samme resultatet som det tilsvarende møtet forrige sesong.
Stabæk ender med det rekken med fem tap på rad. Viking beholder 5. plassen, mens Stabæk fortsatt ligger på en 15. plass.

– To poeng tapt

Etter kamp var det to trenere som gjerne skulle sett at laget sitt satt igjen med tre poeng.
– Vi kaster vekk to poeng i dag. I perioder er vi gode og har kontroll, men så er det hjerneblødninger. Vi kan ikke slippe inn tre mål på hjemmebane og forvente å få med tre poeng. Det er for dårlig, sier Viking-trener Morten Jensen til Discovery.
Stabæk-treneren deler skuffelsen.
– Jeg ville vært enda mer fornøyd med tre poeng siden vi var såpass nære, men det er veldig bra arbeidsmoral fra guttene. Jeg er fornøyd med hvordan vi kommer tilbake, og så er jeg litt skuffet for at vi ikke får alle poengene, sier Jan Jonsson.

Hyller Nusa

Kampens store attraksjon var utvilsomt Antonio Nusa. 16-åringen var et konstant uromoment på venstresiden, og var delaktig i alle tre av bortelagets scoringer. Han får skryt av lagkamerater og trener etter kampslutt.
– Det er jævla gøy å se han. Vi er sammen som et lag, og det er ekstra gøy når yngstemann leverer såpass, sier Herman Geelmuyden, som scoret sitt første Eliteserie-mål i dag.
– Jeg er glad for at han er såpass rolig. Han tar det med ro der ute, og det er lett å bli stresset der ute. Vi snakker om "fighting spirits". Da er det fort gjort at det blir krampeaktig for et lag, men han tar det med ro. Han har også spilleforståelse, så det er veldig bra, avslutter Jan Jonsson.
Eliteserien
Har ikke vunnet på åtte kamper – nå forlenger trenerduoen kontrakten
22/09/2022 KLOKKEN 10:42
Eliteserien
Sønnen satt fast i Russland da krigen brøt ut: – Kjente godt på det
19/09/2022 KLOKKEN 09:41