Per nå står 107 spillere i Eliteserien uten avtale etter sesongslutt i desember. Det betyr at spillerne kan forlate klubben gratis som bosmanspillere. Noen vil forlenge med sine klubber i løpet av høsten, andre må finne seg en arbeidsgiver i en lavere divisjon.
Andre spillere som Mushaga Bakenga, Marius Lode, Fredrik Bjørkan, Andreas Linde, Fredrik Aursnes og Eirik Hestad vil enten forlenge med sine klubber eller gå direkte til utenlands. Det finnes imidlertid en gjeng som burde være interessante for andre klubber i den øverste divisjonen.
Her lister jeg opp de jeg mener bør være mest interessante for andre Eliteserie-klubber.
Eliteserien
Her forlater RBK-spissen treningen med skade
19 MINUTTER SIDEN
6. Halldor Stenevik
Klubb: Strømsgodset
Posisjon: Kant
Klubb han hadde passet: Bodø/Glimt
Stenevik har tatt store steg denne sesongen og er på vei til å få et aldri så lite gjennombrudd. Kantspilleren er relasjonelt god, har sterke ferdigheter og i et Glimt-lag som skriker etter en kant med akkurat dette, så kan Halldor være et fint utviklingsprosjekt der.
5. Brice Wembangomo
Klubb: Sandefjord
Posisjon: Høyreback
Klubb han hadde passet: FK Haugesund, Brann, Viking.
Wembangomo har fått et løft denne våren, etter at trener Hans Erik Ødegaard kom inn. Endelig har han fått brukt sine offensive egenskaper og høyrebacken har et tempo som gjør han interessant for andre.
4. Sondre Solholm Johansen
Klubb: Mjøndalen
Posisjon: Midtstopper
Klubb han hadde passet: Viking, Brann
Duellstyrken og mann mot mann-spillet til Solholm Johansen er «top notch» i Eliteserien. Spiller han i tospann med en taktisk klok midtstopper ved sin side som er god med ballen, vil han gjøre en meget bra jobb flere steder.
3. Benjamin Tiedemann Hansen
Klubb: FK Haugesund
Posisjon: Midtstopper
Klubb han hadde passet: Viking, Brann, Lillestrøm
Tiedemann er lederen i Haugesunds bakre rekke. Han er duellsterk, dyktig til å lese spiller og ikke så aller verst med ballen. I en liga der det er høy forespørsel etter midstoppere, er det flere klubber som bør være på her.
2. Mikkel Desler
Klubb: FK Haugesund
Posisjon: Høyreback
Klubb han hadde passet: Brann, Viking
Desler har vært god siden han kom til FKH, og tatt steg hvert eneste år. Han bør være interessant for flere klubber i denne ligaen. Dette kunne ha vært et alternativ for Molde også, men mistenker at han er noen år for gammel.
1. Nicholas Mickelson
Klubb: Strømsgodset
Posisjon: Høyreback
Klubb han hadde passet: Vålerenga, Molde
Mickelson har vært en del skadet de siste sesongene, men er nå på vei tilbake. Han er en back med internasjonalt snitt. Bra tempo, klarer seg godt én mot én, god pasningsspiller og en herlig innleggsfot. Hadde det ikke vært for skadene, ville han gått direkte ut av landet, men nå er det realistisk med en overgang internt i Norge.
Eliteserien
Eliteserie-klubb forlenger med tidligere Premier League-spiller
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Knutsen går motstrøms om cupen – liker «koronamodellen»
I GÅR KLOKKEN 07:52