HAUGESUND/OSLO (Eurosport.no):
– Det var fantastisk å være på banen å spille igjen.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Det sier Ibrahima Wadji til Eurosport.no dagen etter seieren mot Rosenborg. Spissen var tilbake på banen etter å ha vært utestengt i 14 måneder. Senegaleseren testet positivt på morfin etter å ha brukt medisin mot diare da han måtte i dopingkontroll etter kampen mot Kristiansund 19. mai i fjor.
– Ventetiden har vært altfor lang. Men selv om jeg ble sliten i går, var det fantastisk å være tilbake på banen og hjelpe laget mitt igjen. Å kjenne på følelsen av å spille fotball igjen.
Wadji kommer med en kjærlighetserklæring til klubben som har støttet ham de siste 14 månedene.
– FKH er klubben i mitt hjerte. De har støttet meg fra starten av og frem til i dag - jeg har ikke ord. Alt jeg kan gjøre er å takke dem, og jeg håper vi kan vinne noe som lag, fordi klubben fortjener det.
(Saken fortsetter under videoen).

– FKH er klubben i mitt hjerte. Jeg har ikke ord for hvor mye de har betydd for meg

Fra himmel til helvete

Spissen var ikke nervøs før kampen mot Rosenborg. Under soningen av dommen, har Wadji vært i Senegal fra september 2019 frem til midten av juni. Gleden var stor når han kunne returnere til garderoben og kunne se lagkompisene igjen.
– Det gikk greit, fordi jeg fikk trent i to måneder før denne kampen. Treneren og teamet hans har forberedt meg godt, så det var ikke så tøft. Det eneste som var litt utfordrende var at vi har nye spillere, som jeg ikke har spilt sammen med før. Det var min første kamp, men det gikk fint på grunn av de to månedene med opptrening.
– Hvordan har perioden vært for deg, ikke å kunne spille fotball?
– Det var veldig vanskelig. Veldig, veldig vanskelig. Ikke få spille kamper i helgen, å være tålmodig – det var utrolig vanskelig.
Wadji herjet med Mjøndalen i Eliteserien før han avla den positive dopingprøven, og var på radaren til Rosenborg som da ble ledet av gamletreneren Eirik Horneland. Fra å være nær en overgang til Norges største klubb ble det 14 måneders straff, borte fra hverdagsmiljøet i klubben og lagkompiser. Spissen mener skjebnen lå hos Gud.
– Nei, jeg syns ikke det var tøft, fordi jeg er troende. Du skjønner, jeg lar det være opp til Gud. Jeg tror på skjebnen og man gjør feil i livet. Jeg gjorde denne feilen, og den har hjulpet meg til å lære å bli mer profesjonell. Jeg har lært mye, forstår du?
– Har troen hjulpet deg gjennom denne perioden?
– Selvfølgelig. Jeg tror det er skjebnen. Jeg gjorde en feil, men det var skjebnen. Det var noe som måtte skje.
  • Lad opp til Eliteserien med Fotball Direkte hver runde fra klokken 17.00 på Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her

Vil ha kroppen til Wadji

I Senegal har han trent god og forberedt seg til å vende tilbake til Eliteserie-arenaen. Lagkompisene hans finner frem superlativene om Wadji.
– Det er sterkt av ham. Han kan bare trene et par ganger, så er han klar. Jeg vil gjerne ha en kropp som ham, sier Benjamin Tidemann Hansen til Eurosport.no og ler.
– Han er en maskin. Mandag var han tilbake i full trening. Han spilte 80 minutter på søndag, og løper intervaller på 40 minutter. Han er ikke frisk den mannen der. Han skal løpe litt på onsdag også. Det var deilig at han var tilbake. Det trengte vi, sier Velde, og smiler.
(Saken fortsetter under videoen).

Wadjis lagkompis: – Jeg vil gjerne ha en kropp som ham

Wadji trekker på smilebåndet når han hører hva lagkompisene sier, men mener lagkompisene har et lite forsprang på ham foreløpig. I perioden i Sengal holdt han seg i form sammen med venner.
– Jeg trente og jeg tok av og til løpeturer. Jeg trente med vennene mine, vi spilte i nabolaget og jeg brukte tid med mamma og kona mi. Jeg var sammen med familien. Jeg jobber hardt. Jeg jobber hardt for å komme tilbake i form og jeg må jobbe enda hardere for å ta igjen lagkameratene mine. Akkurat nå ligger de foran meg.
Mot Rosenborg var spissen tilbake i godt slag, og RBK-spillerne måtte flere ganger bruke ulovlige midler for å stoppe Wadji. Nå ser han frem til kunne plage midtstopperne i Eliteserien.
– Akkurat nå tenker jeg bare på å spille. Jeg ønsker å bli bedre enn jeg var. Og med alt jeg har lært fra feilen jeg gjorde, ønsker jeg å utvikle meg.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58