– Det jobber vi med nå. Vi håper å få unntak, slik at vi kan ta ut spillere i Norge til landskamp. Vi håper på et positivt svar, ved å legge opp til et veldig strengt regime, sier Ståle Solbakken til Discovery.
– Det vil også kunne være enda strengere når de kommer hjem, ved at de kun kan være hjemme og teste, i tillegg til på trening. Det er nesten så vi overdriver det litt. Vi har lagt inn en søknad som jeg håper og har tro på at skal gå gjennom, sier landslagssjefen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Overlegne Bodø/Glimt ydmyket Odd i målfest
20 TIMER SIDEN

Unntak for OL-utøvere

Fredag ble det klart at utøvere som skal til OL og Paralympics i Tokyo, i tillegg til nødvendig støttepersonell, får unntak fra kravet om opphold på karantenehotell etter utenlandsreiser.
Utøverne må fortsatt være i karantene fram til de har testet negativt på en koronatest som er tatt tidligst tre dager etter at ankomst i Norge.
2. og 6. juni skal Norge spille privatlandskamper mot Luxemburg og Hellas. De skulle opprinnelig vært spilt på Ullevaal, men norske restriksjoner gjør at også disse flyttes utenlands, til Spania.
Eliteserien rulles i gang igjen 12. og 13. juni.
Solbakken inviterer til landslagsuttak tirsdag 25. mai. Der forteller han til Discovery at en rekke spillere fra Eliteserien er aktuelle for å bli tatt ut, men det vil naturligvis komme an på responsen på søknaden.
I sin første landslagstropp tok han ut fire spillere fra hjemlig liga, i det som var en tropp på hele 31 spillere hovedsakelig grunnet usikkerhet rundt koronasituasjonen i Europa.
Det var Andre Hansen, Stian Gregersen, Marius Lode og Patrick Berg. Kristoffer Klaesson meldte forfall.

– Bare drite i

Til Avisa Nordland var Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen i går ganske klar på at det vil være en uholdbar situasjon for dem å slippe spillere til landskamper, dersom de må i karantene ved hjemkomst som tidligere.
– Dersom ikke regjeringen og NFF kommer til en enighet om karantene ved innreise, så skal de bare drite i å ta ut Glimt-spillere på landslag. Vi har kamper på løpende bånd, og kan ikke miste spillere. Det går bare ikke, sa Knutsen ifølge avisen.
Solbakken har full forståelse for meningen til Glimt-treneren.
– Det sier seg selv at vi ikke kan ha med de spillerne da, det skjønner alle, sier Norge-sjefen.
– Hvor mange er aktuelle da, dersom dere får unntak?
– Slik det ser ut nå, regner jeg med at det kommer med fire-fem Eliteserie-spillere. Kanskje opp i seks også, men det er alt ettersom hva som skjer med dem som spiller i utlandet de neste dagene.
Solbakken lot seg imponere av VIF-spiller: – Banens beste:

Solbakken lot seg imponere av VIF-spiller: – Banens beste

Eliteserien
Se høydepunktene: Rosenborg-debutanten imponerte i seieren mot Hamkam
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
Knutsen med gode nyheter til Glimt-fansen: – Mye tyder på at han blir værende
I GÅR PÅ 17:19