Populære sporter
All sport
Vis alt

Vondt til verre for Mjøndalen – luken opp ble større

Sondre Skandsen

Oppdatert 22/11/2020 klokken 21:56 GMT+1

Start fikk med seg tre poeng, Mjøndalen tapte for KBK og da ble situasjonen på ingen måte bedre.

Sondre Liseth Mjøndalen

Foto: Scanpix

KRISTIANSUND (Eurosport):
Kristiansund-Mjøndalen 1-0 (1-0)
For Start vant på overraskende vis borte mot Odd og klatret opp over streken. Samtidig klarte altså ikke Mjøndalen å ta poeng på Nordmøre, og dermed ble luken på to poeng opp doblet til fire. Mjøndalen blir stående på 20 poeng, mens naboer og rival Strømsgodset plutselig er laget på kvalik med 24 poeng.
– Det er ikke noe å legge skjul på at det er veldig synd for vår del. Det gjør det bare enda vanskeligere. Det er bare sånn det er, sa Vegard Hansen til Eurosport.
Vegard Hansens største frykt var nok å havne bakpå allerede fra starten av. Men så var det nettopp det som skjedde for tilreisende bruntrøyer.
– De var litt skarpere enn oss og vi rotet bort ballen mer enn KBK. Da blir det tap, sukket MIF-treneren.

Michelsen: – Føles lenge siden vi vant

KBK, som naturligvis ikke har gitt opp å være med helt inn i medaljestriden, slo et frispark inn i boksen etter kun få minutter. Mjøndalen-forsvaret var helt avskrudd og klarte ikke å klarere. Dan Peter Ulvestad, av alle, dro til på volley og dunket inn kampens første mål - det skulle vise seg å være oppskriften på tre poeng denne søndagskvelden.
– Det er merkelig hvor deilig det føles. Det føles som om det er lenge siden vi vant en fotballkamp. Det var på tide at vi leverte noe på hjemmebane for nordmøringene igjen, gliste KBK-sjef Christian Michelsen etter matchen.
– Vi måtte være veldig fokuserte hele veien, men gutta gjorde en formidabel innsats. Det var voksenfotball i dag mot et voksent Mjøndalen-lag, fortsatte han.
Dan Peter Ulvestad var lettet over egen miss:
picture

Lettet kaptein: – Det man kaller hjernedødt

Hadde sine muligheter

Mange trodde kanskje Pellegrino skulle bli sentral mot gamle lagkamerater. Han var dog mannen som slo frisparket bak åpningsmålet, men etter det kom Mjøndalen mer med i kampen. Utover i kampen kunne - og burde - Ole Amund Sveen ha scoret, men alene med McDermott gikk avslutningen like utenfor.
– Jeg kan skjønne om Mjøndalen føler seg litt snytt her, selv om de ikke har skapt så mye. De har vært mer med i denne kampen etter at de slapp inn, konstanterte Eurosport-ekspert Eline Torneus fra studio.
KBK var heller ikke ufarlige, selv om det ikke var den beste utgaven man fikk se av nordmøringene. Aasbak har en fryktet venstrefot, og den ville han vise fram. Da han plukket opp ballen utenfor 16-meteren og dro til sang det i tverliggeren bak Makani i MIF-buret.
Etter hvilen fikk omsider gjestene ballen i nettet, men innbytter Ibrahims scoring ble helt korrekt annullert for offside. Og de skulle få en siste stor mulighet - type enorm. Lars Olden Larsen kom jagende inn på bakre stolpe og fikk avsluttet mot mål fra fem meters hold, men ballen gikk rett i blokka. Så kom Dragsnes på returen, men også den avslutningen ble for veik.
Se høydepunktene her:
picture

Se høydepunktene: KBK-kapteinen senket Mjøndalen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame