Før helgen bekreftet sportssjef Torgeir Bjarmann at 29-åringen hadde signert for Bærum-klubben. Tirsdag var han med på store deler av treningsøkten på den såkalte Tobbebanen, oppkalt etter Tobias Børkeeiet, ved siden av Nadderud.
– Jeg synes det var et fint alternativ for meg, med tanke på tillit. Jeg hadde en god prat med trenerteamet og Torgeir og synes det passet meg, sier Shala til Eurosport på spørsmål om hvorfor det ble Stabæk nå.
Eliteserien
Spisstalent klar for Rosenborg – hentes fra portugisisk fotball
2 TIMER SIDEN
Siden kontrakten med Vålerenga gikk ut, har han tilbragt mye tid med familien som bor i Skien og holdt kroppen i gang. Nå er han så vidt i gang i sin nye klubb.
– Det er greit å komme i gang. Jeg kjenner en del her fra før, men de jeg ikke kjenner, er jeg blitt litt bedre kjent med nå. Så det er fint å bygge litt relasjoner og litt forskjellig.
Bjarmann mener Shala representerer egenskaper de har godt bruk for på Nadderud.
– I troppen vår, som er ganske ung og uferdig, bidrar han med energi i spillet og vinnerskallen. Han spiller med hjertet og krever mye av seg selv og av medspillerne. Det er viktig for oss å få inn en slik type, sa sportssjefen om den anvendelige spilleren som kan bekle de fleste offensive rollene i laget.
– Jeg har trent mye for meg selv og vært med familien og litt sånt. Det har vært greit det, jeg har ikke sett dem på mange år, sier han med et smil, med adresse til at det har vært mye kamper, landslagssamlinger og reising som har tatt tid de siste årene.
Før han ble klar for Stabæk snakket han også med Vålerenga og Odd.
– Hvorfor ble det ikke dem?
– Mest på grunn av tillit, egentlig. Og så synes jeg Stabæk har noe spennende på gang, med mange bra unggutter som kan vokse. Så det var vel derfor.
Han forteller at Bærum-laget har vært inne i bildet hele tiden.
– Jeg prøvde jo å komme meg ut, da. Men det var litt vanskelig med koronasituasjonen og visum og alt det der, så da ble det Stabæk. Jeg hadde en del tilbud, og ett som var veldig nærme, men på grunn av visumproblemer ordnet det seg ikke.
Nå har han skrevet under på en ettårskontrakt og er klar for en ny sesong i Eliteserien. Og kanskje ser verden annerledes ut om ett års tid.
– Det viktgste er å komme inn i gruppa, få spilt kamper og kommet i gang med sesongen. Så får vi se hva som skjer.
Shala er aktuell for landslagsspill med Kosovo, som kan gå ut over sesongstarten. Les mer om det her!
Eliteserien
«Koker» rundt Stabæk og Kjønø: – Det er ting på gang
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Bekreftet: Bamba klar for ny klubb
21 TIMER SIDEN