Populære sporter
All sport
Vis alt

Visste ikke han må stå over mot RBK: – Veldig rart

Oppdatert 29/06/2020 klokken 12:43 GMT+2

Herolind Shala var ikke klar over at han nå er suspendert til kampen mot Rosenborg. VIF-spilleren håper NFF vil se på saken.

Herolind Shala og Rohit Saggi

Foto: Scanpix

  • Se Rosenborg – Vålerenga på Dplay og Eurosport Norge onsdag 20:30. Få tilgang her!
Grunnen er at Vålerenga-spilleren nå står med fire gule kort denne sesongen. Det til tross for at Norges Fotballforbund opphevde suspensjonen hans etter utvisningen mot Stabæk, hvor han fikk to gule kort.
Eurosport traff Shala på Intility mandag. Da var ikke VIF-profilen klar over at han er suspendert til onsdagens storkamp.
– NFF sier du står med fire selv om suspensjonen ble trukket. Hva synes du om det?
– Jeg synes det er veldig rart. Det var jo feil i utganspunktet, så det er synd. Det ødelegger for laget vårt nå, sier Shala til Eurosport.
– De gir jo inntrykk av at de prøver å rette opp ved å la deg slippe karantenen mot Viking?
– Når det er feil - selv om jeg slipper suspensjon - så slipper jeg ikke kortet. Det synes jeg er synd.
– Hvordan burde de løst det?
– Det er greit at de ikke fjerner det røde, men jeg burde ikke stått igjen med to gule. At de ikke kan fjerne det røde er fair, men hvorfor skal jeg ha to gule da? Det er synd, men sånn er jo regelverket.
– Det er jo ingen presedens på dette området, da noe lignende aldri har skjedd tidligere. Nå skal det settes presedens – mener du det blir gjort riktig?
– Nei, det synes jeg ikke. Hadde jeg visst at det var sånn, så hadde jeg vært litt mer obs mot Viking og kanskje ikke tatt det gule kortet. Sånn er det – de får holde på som det vil, sier Shala.
Sett denne? Saken fortsetter under:
picture

Disse debutantene har imponert mest så langt: – Han har vært enorm

Nå håper Shala NFF vil se på saken.
– Jeg vet ikke. Jeg har selvfølgelig lyst å spille, og håper de kan se på saken. Men om de får gjort det, er opp til dem. Det er ny kamp lørdag, så hvis jeg må stå over nå får det bare være.
Shala reagerte kraftig etter å ha blitt utvist mot Stabæk i andre serierunde. Dommer Rohit Saggi la seg i etterkant flat og innrømmet å ha gjort en feilvurdering etter å ha gitt Shala det andre gule kortet etter en duell med Yaw Amankwah, hvor Saggi mente Shala filmet.
Etter å ha hørt Saggis beklagelse, i tillegg til å ha sett bildene i etterkant, bestemte NFF seg for å oppheve Shalas suspensjon. Likevel er altså begge de to gule kortene fra kampen fortsatt tellende, og etter et nytt mot Viking går altså RBK-kampen fløyten for 28-åringen.
Se situasjonen med Amankwah og Shalas reaksjon her:
picture

Rasende VIF-spiller krever karantene for dommeren: – Sånne dommere ødelegger norsk fotball

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame